Ponedeljek, 12. 7. 2021, En strasten začetek

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro v nov teden, ki ga začenjamo z Merkurjem, osveženim z vodnimi energijami raka in okrepljenim z optimističnim trigonom Jupitra v ribah ter rastočo Luno v levu, ki prinaša samozavesten, strasten in direkten pristop ter je, mimogrede, tudi naklonjena obisku frizerja, saj spodbuja rast in gostoto las. Če kaj takšnega potrebujete, seveda.

Luna v levu danes potuje zanimivo pot. Jutranji kvadrat z Uranom nas opozarja, naj bomo previdni v našem gibanju, dotikanju predmetov, rezanju kruha, vožnji. Naši premiki so nagli, hitri, zato nam stvari prej padajo iz rok, noga na plinu pa je težka. Seveda smo zaradi kvadrata tudi bolj impulzivni, prej se razburimo, vse nam dvigne pritisk, vsi so prepočasni in mi nič kaj potrpežljivi. Če je danes zjutraj hitrost nekaj, kar potrebujemo, umirimo srce, bodimo osredotočeni na gibe in se izognimo poškodbam.

Luna bo že pozno dopoldan oblikovala konjunkcijo z Venero v levu, malo po opoldnevu pa tudi z Marsom v tem istem ognjenem znamenju. Takšne koncentracije ognjenih energij že dolgo nismo imeli! Naše emocije in medsebojni odnosi bodo dobili pospešek. Lev svojo naklonjenost odkrito izraža. Ko mu je nekaj všeč, tega ne skriva in ko mu nekaj ni všeč, to prav tako odkrito pokaže. Objemi in poljubi so vroči, zavrnitev pa nekaj, kar nas užali do samega bistva. Pripravljeni smo problemu odkrito pogledati v oči in ga konfrontirati. Dajemo vse in v zameno pričakujemo nič manj kot toliko.

Seveda bodo te levje energije najbolj čutila ognjena znamenja in tisti, ki imajo ogenj skozi osebne planete podčrtan v svoji natalni karti, a bomo vsi opazili koncentracijo te energije ter jo uporabili primerno astrološki hiši, v kateri se nahaja znamenje leva. Pri meni je izpostavljena 3. hiša in pričakovati je večjo odločnost v besedah, komunikacijah, posredovanju idej v javnost in uveljavljanju pravice do lastnega mnenja.

Današnje podčrtano znamenje leva nas bo spremljalo še vse do srede, ko Venera in Mars oblikujeta konjunkcijo, ko se moška in ženska energija združita v močno, nepremagljivo silo, ki si utira pot in je tega ni sram. Če se spomnimo, sta zadnja dva tedna tako za Marsa kot Venero predstavljala velik izziv, saj sta oba planeta preživela utrujajoče aspekte s Saturnom in Uranom.

Hladnost, distanciranost, nepričakovani odhodi, razhodi, trganje verig in prekinitev določenih odnosov je za nami. Zdaj nam je veliko bolj jasno, kaj hočemo. Res je, sredino združitev Venere in Marsa še vedno spremlja energetska aura racionalnih blokad Saturna in neopričakovanih spodbud Urana, ki nam daje pravico do svobode izbire, a te niso več tako močne, da bi nas metale iz tira. Imamo priložnost, da zgrabimo tisto, kar hočemo.

Še nekaj: Luna v levu že danes ob 14.29 vstopi v fazo lera, ko ne sprejema nobenih aspektov več. Postali bomo bolj dramatični, naša čustva bolj turbulentna, pričakovanja po priznanju in občudovanju večja. Najmanj si bomo škodovali, če se umaknemo iz dramskih iger, v katere nas zanaša ter se umirili. Ta faza bo trajala kar do jutrišnjega dopoldneva, ko bo Luna ob 10.31 vstopila v znamenje device in nas stabilizirala ter se lotila tudi dela, ne le režije, dirigiranja svojih in predvsem tujih življenj.

Zgrabite danes priložnost, ponesite svoje sporočilo v svet, naj ga slišijo, popoldan pa si dajmo mir in poiščimo hlad, v katerem se bomo snovali svoje ustvarjalne, strastne načrte. Večerni trigon Merkurja in Jupitra prinaša velike besede, obljube, želje. Zapišimo si jih, naj se medijo.

Srečno in lep dan!

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -