Ponedeljek, 11. 10. 2021, Kentavri v času direktnega Saturna

Morda vas zanima

- Oglas -

Saturn je torej direkten in nič več retrograden. Trenutno je tam, kjer je bil 14. februarja. Ko pogledam v svoj dnevnik, ugotovim, da je to bilo po eni strani obdobje, ki je v mojih osebnih odnosih predstavljalo začetek prelomnice, ki sem si jo želela, a se je tudi bala, saj nisem verjela, da je sploh možna in izvedljiva.

Osebe, ki so bile v to vpletene, so še danes ob meni, le da so se naše vezi, povezave, naši odnosi spremenili. S tistimi, s katerimi sem si delila vsakdanje življenje pod isto streho, danes živimo vsak na svojem naslovu in nam je tako veliko bolje. Finančni načrti, s katerimi sem se ukvarjala, so se povsem spremenili in sem posojilo, namenjeno nakupu zemlje, na kateri bi pridelovala zelišča in jih spreminjala v čajne mešanice, kreme in žganje, morala usmeriti v reševanje novih, drugačnih eksistencialnih potreb.

Zemlja je postala lasten avto, varščina, najemniško stanovanje. In če je optimizem, kako gladko mi gre, na tla skupaj z mojo samozavestjo podrl in predenj visoke ovire postavil retrogradni Saturn, ki je na to pot krenil 23. maja ter še do danes ostajajo nerešene, je prav danes dan, ko sem znova odločena, da ne bom krhka bilka v vetru birokratskih zapletov, ne bom ena od jadrnic na Barkolani, ki je z jadrom pristala v morju, ampak pokončna bojevnica za svoje pravice. Da, res je, imam dolžnosti, ampak imam tudi pravice, pa četudi to pomeni, da se sprehajam od Poncija do Pilata ter trkam na nešteta vrata birokratskega sistema. Veste kaj? Ena se bodo odprla. Zato, ker bom vztrajala. Ker sem bojevnica z razlogom. In bojevnica ali bojevnik si tudi ti. Amen!

Naj bo ta intimen detajl, ki ga doslej z vami nisem delila, namenjen temu, da dam pogum še komu, ki se zgolj vrti okoli svojega repa. Z rastočo Luno v strelcu, ki je danes vse do večera v praznem teku, so entuziazem, optimizem in moč, ki jih v svojem telesu nosi kentaver, podoba strelca, neomejeni. Natanko to je tisto, kar danes potrebujemo. Optimistično startno pozicijo, iz katere se bomo znova lotili sistema. Jebela cesta koroni in čakalnim vrstam na upravnih enotah in centrih za socialno delo, jebela cesta uradnicam, ki neskončno dolgo rešujejo za preživetje bistvene pritožbe. Dajte si cilj, drugače bo strelec vso svojo energijo zapravil in se konec dneva upehan ustavil nekje v neznanem, ne da bi sploh vedel, zakaj je tja v galopu pridirjal. Upehajmo se, vendar s konkretnim namenom. Če zmore sistem, zmorem tudi jaz. On deluje iz hladnega birokratskega racia, jaz delujem iz srca, ki ga greje ljubezen do sebe in mojih dveh najlepših otrok na svetu. Prepričana sem, da bo občutek upehanosti ob koncu dneva dober! In to je šele začetek.

Srečno, dragi kentavri!

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -