Ponedeljek, 11. 1. 2021, Ne obljubljajmo preveč

Morda vas zanima

- Oglas -

Po dokaj optimističnih ognjeno strelčevskih energijah, ki jih je (upam, da tudi vam) prinesel vikend, je ponedeljek dan za racionalen začetek. Današnja Luna v kozorogu je naklonjena razmišljanju o poslovnih, finančnih zadevah. Je ambiciozna, odločna, da naredi red, ima načrt in voditeljske sposobnosti, je ukazovalna, tudi avtoritarna ter v čustvenih rečeh deluje racionalno, nekoliko oportunistična. Denar ji daje občutek varnosti in šele za tem se je pripravljena toliko sprostiti, da začuti, kako ji bije srce. Če ji boste kupili darilce ali darilo, bo še bolj zadovoljna. Sposobna je odrekanja v imenu višjih ciljev, ki so vedno konkretni in oprijemljivi. Luna v kozorogu je dobra prijateljica, ki bo pomagala, ma tudi odpredavala svoje, medtem ko vas bo peljala domov.

Njeni današnji odnosi so večinoma dobri in pozitivno okrepljeni z Marsom, Venero, Uranom in Lilith. Kamorkoli bomo usmerili našo željo po delovanju, iskali čustveno interakcijo, bili navdihnjeni z oprijemljivo idejo – rezultati bodo stabilni. V tem notranjem čustvenem zadovoljstvu pa se skriva tudi past. Imenuje se Merkur, je v vodnarju in danes v natančni konjunkciji oziroma na isti točki kot Jupiter. Ta isti Merkur je le korak oddaljen od jutrišnjega kvadrata z Uranom v biku. Če bo Merkur danes obljubljal preveč, ne bo dobro. Pa bo želel. Povedati, obljubiti, napisati, poleteti v futuristične miselne zračne tokove, ki vidijo dlje od drugih. Prihodnje dneve se bomo srečevali s kar nekaj restrikcijami in novimi, nepredvidljivimi trki novih in starih svetov. Današnje obljube naj bodo res samo nastavki, ki jih še čaka preizkušnja realnosti. Bodo pa te vizije izjemne in navdihnjene. Zapišite jih, dajte jim vsaj digitalno obliko, da vas bodo spominjale na fantastičen nov svet, kakršnega ste si sposobni zamisliti.

O tem svetu, ki za sabo pušča rane preteklosti, se velja pogovarjati, saj je Merkur obenem v naklonjenem odnosu z našim ranjenim zdraviteljem Kironom in sposoben razumevanja tujih ali svojih bolečin. Glede na to, da je Kiron okrepljen z Jupitrom, velja naše komunikacijske zdraviteljske sposobnosti širiti, saj imajo blagodejen učinek na nas same in na druge. Skrbno in nežno pestujmo dobre misli, opogumljajmo jih kot mlade sadike, ki jih zalivamo, jim iščemo sonce, ščitimo pred burjo in mrazom. Ta teden, že v sredo, 13. januarja, bo namreč naš notranji čustveni mir na, blago rečeno, zanimivi preizkušnji.

Astrologi se že vso leto spominjamo posebno težkih dni okoli 13. januarja 2020, saj nas njihov odmev še vedno spremlja kot popotresni sunki. Dogodki tistih dni bodo namreč to sredo na nek način znova obujeni. Moj lanski januar je bil tektonskih razsežnosti, je pa zanimivo, da so bile takratne nagle odločitve, ki sta jih nosila strah pred posledicami in nezaupanje do same sebe ter posledično jeza in nemoč, pozneje večkrat pod prisilo notranjih bojev revidirane ter na koncu obstale na spoznanju, da naše notranje spremembe ne sme voditi strah, temveč njegovo nasprotje – ljubezen. Zato bom, in to je zavestna, notranja odločitev, v soočenju z dogodki tega tedna najprej prisluhnila sebi, svojim strahovom, jih razumela, sprejela in šele po tem s svojo energijo in z dobrimi nameni vstopila v intimno sfero drugih. To novo rojstvo, ki ga bo porodila sredina mlada Luna, je nekaj, kar se nas tako globoko dotika, da si velja vzeti čas tudi za solze. Le ne pozabite na koncu dneva vse svoje zamere, obsesije, želje po nadzoru, po moči nad drugimi sprostiti v zrak, stresti s sebe in se napolniti z notranjo milostjo, odpuščanjem, mirom. Srečno!

Prejšnji članekMusaka
Naslednji članekJajčni liker
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -