Petek, 9. 7. 2021, Novi začetki mlade Lune v raku

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro v dan, ki označuje nove začetke. Luna je v raku in pada, malo po polnoči bo oblikovala konjunkcijo s Soncem in se v siju njegove luči porodila kot mlada Luna.

Današnja Lunina pot se začenja pod vplivom Kirona, s katerim bo resda šele popoldan oblikovala kvadrat, a se bo že čutila neka čustvena ranjenost, ki nam ne bo dala mira. Naše čustveno vznemirjenje bo vključevalo (ne)zadovoljevanje naših osnovnih potreb na osi skrb za drugega-potreba po individualizmu, družina-posameznik, kolektivno-posameznik, predvidljiva varnost-novi začetki.

Kiron bo zagotovo spregovoril o svojih potrebah, saj je v ovnu in ga o tem ni sram govoriti, Luna pa mu bo skušala priti naproti, kar ji bo uspelo le, če ne bo pokroviteljska, torej pretirano materinska, zaskrbljena in bo dovolila izražanje individualnih potreb.

Glede na to, da za tem sledi sekstil z Uranom v biku, ki bo aktiven vse do večera, bo Luni uspelo stopiti onkraj znanih ranjenih dinamik v resda odštekane, a še vedno prijetne in prijazne vibracije, ki spodbujajo prijateljsko sodelovanje, odkrivanje nečesa novega, radost in smeh.

V tako harmoničnem vzdušju bomo tudi dočakali porod mlade Lune v raku, ki bo svojo natančno konjukcijo s Soncem v raku oblikovala eno uro po polnoči. Njeni glavni aspekti, ki nas bodo nosili skozi soboto, so trigon z Neptunom in opozicija s Plutonom, nakar bo že ob 18. uri šla v prazen tek, ko ne prejema nobenih aspektov več, ter počivala do zgodnjega nedeljskega jutra in vstopa v znamenje leva.

Mlada Luna v raku se bo v svoji koži dobro počutila in nas kot novorojenčka usmerja v nove začetke, ki vključujejo skrb za dobro počutje, za dom in naše najbližje, otroke, prijatelje, domače živali. Trigon z Neptunom nam daje močno intuicijo, sočutje, romantiko, umetniški, kreativni značaj, moč vode, ki si brez napora utira pot skozi/čez vse ovire, s katerimi se srečuje.

Opozicija s Plutonom prinaša tudi konec nečesa, kar je sestavni del naše preteklosti, nekoliko temačne, krvave, posesivne in obsesivne, s katero je mlada Luna sposobna prekiniti stike, saj začenja znova in ji je težka veriga, na katero bi jo kdo želel privezati, zgolj v napoto in bo to tudi začutila, povedala, pokazala.

Čustvena skrb, ki vključuje vse od objema do hrane, ki nasiti lačne, so glavna tema tokratnega obdobja. Te potrebe bodo rasle prihodnja dva tedna, ko bodo dosegle svojo kulminacijo s polno Luno v vodnarju in bo poudarek znova na nasprotjih med družbo, ki jo predstavlja vodnar, in našimi osebnimi potrebami, ki jih bo nosilo Sonce v levu.

Do takrat pa negujmo naše odnose in poskrbimo za lastno dobrobit.

Srečno in lep dan!

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -