Petek, 8. 1. 2021, Ko so sosedi igrali pank

Morda vas zanima

- Oglas -

Nekateri astro dnevi so stabilni kot julijsko sonce, ampak današnji ni med njimi. V pozitivnem pomenu, večinoma. (nasmeh) . Navaditi se bo treba, da smo ves čas med Scilo in Karibdo, med maestralom in tramontano, ter temu primerno izbrati večplastno obleko in prilagodljivo osebnost. Eksplozija na cesti? V zaklon! Muzika na cesti? Na ples!

Razen kvadrata med Merkurjem in Marsom osebno nimam večjih pripomb na celestialno dogajanje. Luna v škorpijonu si bo kot feniks opomogla od včerajšnjih odnosov ter se stabilizirala. Naše čustvene potrebe se bodo uravnovestile. Ampak dan lahko tudi uničimo, če si privoščimo preveč. Zaradi jeznega stika Merkurja z Marsom v biku nam zna uiti kakšna ostra, nepremišljena izjava, ki prav želi provocirati. Kot takrat, ko sta provocirala pank in Novi val, pa narodnjaki, jazzerji, big bandi, vsi šlageristi in terasa bendi niso ravno ploskali. Če zadeve obstanejo na kulturnem nivoju, vse lepo in prav, iz interakcije se zmeraj lahko naučimo kaj novega. Ne pokvarimo pa si dneva zaradi rdečega plašča, s katerim nas toreador vabi k bikoborbi.

Kakorkoli, Merkur danes vstopa v vodnarja in misli, besede, komunikacija so vse bolj progresivne, kar je povsem ok. Če se to ne bi dogajalo v trenutku tako velikih družbenih sprememb, da jih še sploh ne dojemamo. Le čutimo velik pritisk povedati tisto, kar nam je v mislih. Poiskati novo, boljšo pot izza ograd, s katerimi nas obdajajo. Razmišljajmo z lastno glavo, združevanje idej v nekaj večjega se bo že zgodilo, a na teh začetnih stopinjah Merkur še nima zrelosti in potrebuje izkušnjo s svojim potovanjem skozi to meni strašno zanimivo znamenje. Če se želimo distancirati od domovin, v katerih živimo, in gremo brati zgodovino, pa ni treba prav daleč, ugotovimo, da je del družbe zmeraj izražal nezadovoljstva, ki so se sčasoma tako nabrala, da so se združila v val in postala generator sprememb. Večinoma se ni vedelo, kam te spremembe vodijo, dokler se niso pojavili večinoma alfa samci z dovolj prepričljivo karizmo in idejo, ki je izhajala iz njihovega osebnega nezadovoljstva nad družbo in sliko neke boljše, da so za sabo potegnili množico – in začelo se je novo obdobje. Zaradi Neptuna, ki smo ga že omenjali, in njegovega zavajajočega stika s severnim Luninim vozlom, z našo življenjsko potjo, voditeljev še ni za izbirati.

Vstopamo v območje novih, še nepreizkušenih idej. A Venera zgodbi o napredku, za kakršnega še ni slišala in mu ne verjame, ne sledi in danes vstopa v kozoroga, kjer je ljubezen zadovoljna, če je na varnem in poznanem področju, saj so ji všeč bolj tradicionalni, staromodni, tudi patriarhalni vzorci skrbi drug za drugega. Merkurjevi napredni predlogi o novi svobodi ter manj osebnem in bolj globalnem pogledu bodisi na svet bodisi na bližnje odnose ji ne bodo prav dosti všeč. Do 1. februarja bo tako, ko bo skozi večinoma ugodne, če ne že kar vznemirljive in prebujajoče planetarne stike pripotovala do vodnarja in še sama sprejela novo misel o tem, česar si želi. Khm, khm, če samo na hitro omenimo, da bo le dan pred Venerino spremembo Merkur postal retrograden in bo – še zmeraj v vodnarju – do 21. februarja premleval januarske dogodke, je spremenljivost časa najbolje dojemati skozi prizmo, da je prav nemogoče najbolj mogoče. Ter zraven brati znanstveno fantastiko, za začetek Isaaca Asimova, da bolje razumemo to, kar živimo. Čisto zares. V marcu, ko nas čaka nov trk Merkurja in Marsa, le da ne več v fiksnem znamenju vodnarja, temveč v spremenljivima, prilagodljivima ribi in dvojčku, bo spremembo lažje izpeljati, in lahko predvidevamo, da bo čas dozorel za sprejemanje novih idej in znanj.

In ko že iščemo dobro v svetu okoli nas, se optimistično zazrimo na nebo, kjer bo danes prisoten nežen ples Sonca in Neptuna v sekstilu, ki spodbuja sočutje in odpuščanje. Zaploskajmo še Veneri in Marsu, ženski in moški energiji, vsaki v konkretni, zemeljski obliki, in ne izgubljajmo časa. Kajti čas je zdaj.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -