Petek, 5. 3. 2021, Kam leti puščica?

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro!

Uspelo mi je dohiteti Marsa, ki je včeraj vstopil v znamenje dvojčka in je svojo skoraj dvomesečno pot začel z bistrino misli in besed. Zelo spodbudno. Jasnost komunikacije je še kako zaželjena, izziv pa se bo postavil, ko bomo ubesedili nekaj, kar bo v sogovorniku povzročilo bolečino. Ali pa bomo mi slišali nekaj takšnega. Besede so vse do 27. aprila tudi orožje, s katerim velja previdno, ciljano ravnati, saj imajo velik vpliv. Glede na to, da med primarnimi lastnostmi znamenja dvojčka sočutje ni ravno na prvem mestu, je to nekaj, na kar se velja zavestno spomniti, ko imamo opravka s sočlovekom. Sočutja polna pa je Venera, ki je še zmeraj v ribah, zato – če se le da – ob želji po komunikaciji in jasnosti naj iz nas govori, se v naših besedah začuti tudi vsesplošna prijaznost. Ta se skozi ribe v mundanem smislu kaže kot univerzalna ljubezen, želja po razumevanju, po shajanju ne glede na razlike, kar je miroljubna emocija, te dni še kako nujna.

Luna je v jutro kar prigalopirala, saj je že v ognjenem, aktivnem, entuziastičnem znamenju strelca, na nebu pa sveti konjunkcija Merkurja in Jupitra v zračnem vodnarju. Ogenj in zrak se izjemno dopolnjujeta in navdihujeta, besede so velike, optimističnem, vizionarske, Luna pa bo na svoji dvodnevni poti skozi strelca ugotovila, da sanje o sožitju še živijo.

Strelec naravno vlada deveti hiši astrološkega horoskopa. On je filozof, ki medtem ko galopira zna tudi streljati. Njegovo naravno orožje sta lok in puščica. Včasih zadane v sredino, včasih tudi ne. Kam bo poletela ta puščica te dni? Poglejmo, v kakšna srečanja bo Luno vodila njena pot.

Opozicijo z Marsom v dvojčku smo k sreči prespali ter se na račun čustvenega nemira izognili konfrontacijam. Dopoldan prinaša trigon Lune in Kirona, ko lahko pogovori o intimnih, osebnih zadevah prinesejo napredek, popoldan pa bo najprej aktiven sekstil s Saturnom v vodnarju, ki prinaša trdne medsebojne vezi in stabilno počutje, zatem pa kvadrat z Venero.

Ta kvadrat ni seveda nič strašnega, le opozarja, da bomo zaradi želje po harmoniji preveč popustljivi, da si bomo zelo želeli priznanja, naklonjenosti in si za takšne hitre čustvene grižljaje tudi zelo prizadevali. Da bomo v zadovoljevanju čustvene lakote sprejeli ljubezen domala kogarkoli, četudi nam niti ni všeč. Luna v strelcu zasleduje svoj cilj, tukaj pa je njena današnja točka šibkosti, ko lahko v iskanju čustvenega zadovoljstva izstreli vse svoje puščice, a še vedno ostane praznih rok in lačna, nakar odpre vrečko smokija ter si prek spleta naroči najdražje superge. Naj mine tudi ta faza.

Opolnoči bo Luna dosegla svoj kvadrat s Soncem v ribah, iz česar bo prišlo do krize zavesti okoli tega, kar hočemo in kar potrebujemo. Glava in srce nista uravnana na iste vibracije. Kar bi želeli storiti, kjer bi želeli slediti svojim individualnim željam, svojemu egu je v izzivalnem odnosu z vprašanji čustvene varnosti nas in naših najbližjih. Gre za vsakomesečno usklajevanje med potrebami po individualni akciji in napetostjo, ki jo ta prinaša v naš čustveni svet in odnose.

Zvečer bo to dinamiko preizpraševanja med potrebami ega in našo življenjsko usmeritvijo poudaril tudi kvadrat Sonca in severnega Luninega vozla ter sočasno konjunkcija Lune z južnim Luninim vozlom. Vidimo, da je popuščanje starim čustvenim vzorcem, navezam, navadam v nasprotju z našo življenjsko potjo. Čustvena ugodja v tem trenutku ne bi smela biti na prvem mestu. Smoki in kreditna kartica v roki ne rešita ničesar. Ne prinašata osebnostne rasti. Verjeli naj bi Soncu, ki osvetljuje resda težjo, a bolj zdravo izbiro. Verjeli naj bi osvetljeni poti v prihodnost in ta vera naj bo globoka kot ocean, ki predstavlja to ribjo energijo. Verjeli naj bi sebi. Naj nas vodi intuicija. Strelec naj svojo puščico usmeri v tisto “novo” idejo, ne v kar vsako. Katero, bosta jutri pokazala Jupiter in Merkur. Globoka vera zahteva novo vizijo. Ne streljajmo v sence preteklosti, škoda naše usmerjene energije. Tarča je vodnarska, torej nekaj novega.

Srečno!

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -