Petek, 4. 6. 2021, Žalostni krik Lune v ovnu

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro – so dnevi, ki v sebi nosijo bolečino celotne naše preteklosti. Spomin na izgubljeno otroštvo, zavrnjeno prvo ljubezen, smrt hišnega ljubljenčka, s katerim smo odraščali, spomin na morebitno selitev iz rojstnega kraja, na slovo od vsega, kar nam je bilo domače, na rano torej, ki je nastala že zarana in jo nosimo s seboj. Te dni se bo Luna v ovnu teh občutkov znova dotaknila in jih na polno odprla.

Morda ti prvi stavki ne zvenijo ravno lepo in spodbudno. Zunaj sije sonce, pomlad je na višku in življenje se bohoti na vse strani. A pod površjem brbotajo energije prastarih spominov, ki potrebujejo način, da se izrazijo in sprostijo. To so dnevi, ko tudi ovni jokajo.

Čez dan bomo imeli nekaj opore, saj bomo čutili pozitivne energije trigona med Venero v raku in Jupitrom v ribah, ki nam pomaga, da lažje speljemo takšen petek. Z njegovo pomočjo bomo sklenili “tisto” poslovno zadevo, finančni projekt, povezan z domom, in ne glede na nemir Lune v ovnu našli nekaj sočutja, nežnosti, razumevanja, ljubeče milosti, ki bo Luni sproti brisala solze in nas trepljala po hrbtu.

Kaj je torej danes s to Luno, da ji pišemo takšno napoved? Zgodaj popoldne bo oblikovala sekstil s severnim Luninim vozlom, kar nam daje notranje vodilo, da smo ne glede na čustvene turbulence uravnani z našo življenjsko potjo ter da ima vse, kar se dogaja, svoj smisel in namen. Prav tako popoldan pa nas bo na polno udarila konjunkcija Lune s Kironom v ovnu in to je trenutek ranljivosti in prizadetosti, o kateri pišemo.

Včasih se takšni aspekti zgodijo čez noč, ko že spimo, današnji pa je na moči sredi belega dneva, postavljen vsem na ogled in čustev ranjenega ovna, naše prvinskosti ne bomo mogli ne prespati ne skriti. Zavedajmo se, da bo Luna v ovnu jutri v še slabšem položaju, še bolj bo prizadeta, jezna, besna, tudi maščevalna in destruktivna, če je že danes ne bomo razumeli, vzeli resno in sami sebi pomagali do notranjega miru. V najbolj ekstremni obliki se lahko tudi umaknemo od ljudi, k sebi sprejmemo zgolj nekoga, ki mu zaupamo in ga naše grenke besede ne prizadanejo na osebni ravni, ter osvetlimo travme, ki se prebujajo in silijo na plan.

Še moramo govoriti o trku kardinalnih energij, ki jih predstavljajo znamenja ovna, raka, tehtnice in kozoroga ter jih bomo čutili te dni. Energije ovna bi prej izzvenele, če ne bi sočasno imeli opozicije Marsa v raku in Plutona v kozorogu, ki je natančna jutri in jo že čutimo kot nemir, ki nas utruja ter je ena najbolj nevarnih, nasilnih oblik izražanja in delovanja.

V opoziciji si nasproti stojita mlada in stara energija, mlad moški, ki varuje svoj dom, svojo družino, tudi domovino in star moški, ki predstavlja družbo, denar in kot takšen že dolgo hladnokrven in avtoritativen vlada svetu. So odraz teh energij številni protesti po svetu? Da, tudi to. Se lahko odnos oblasti do njih poslabša in postane bolj nasilen? Tudi. Dovolj je le iskrica, tista prva, ki jo prižge Luna v ovnu, tako napete so te energije.

Na bolj osebni ravni bomo to doživeli kot konflikt med osebno odločitvijo, kako bomo uveljavili svojo voljo in v bran čemu bomo stopili, ter pritiskom avtoritet, močnih osebnosti, ki so okoli nas in od nas želijo nekaj drugega, po možnosti popolno podrejenost. Kot alternativa se nam na osebni ravni še vedno ponuja umik, ki je pogosto pametna strateška poteza, še posebej, če vemo, da v tem trenutnem boju ni zmagovalca.

Če upamo, da bomo s pogovori karkoli dosegli, se prav tako motimo, saj Merkur v dvojčku, tokrat retrograden, oblikuje kvadrat z Neptunom v ribah in jasni dogovori preprosto niso možni, saj jim manjka jasnosti in čistih informacij. Karkoli tuhtamo, bomo tuhtali še nekaj časa. In isto bodo počeli drugi.

Objem poiščimo pri zanesljivih prijateljih, danes zvečer imamo priložnost za takšno početje, saj ga podpira sekstil Sonca in Lune. Bodimo hvaležni za tisto lepo, kar imamo, in vedimo, da na silo, z manipulacijami ne pridemo tja, kjer domujeta svetloba in ljubezen.

Srečno v teh zahtevnih dnevih, za osebni nasvet pa smo, seveda, vedno dosegljivi na alenka@znam.si.

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -