Petek, 30. 7. 2021, Ko bo dan proti večeru vse lažji

Morda vas zanima

- Oglas -

Ok, preživeli smo naporno konjunkcijo Lune in Kirona, danes pa nas čaka še njen kvadrat s Plutonom. Smo v dnevu padajoče Lune v ovnu, ki svojo iniciativo, moč, pogum uporablja za razreševanje, zaključevanje kakšnega starega, tudi čustvenega problema ali pa koplje globlje oziroma se zaletava v zid in ga skuša podreti tam, kjer je to že poskušala. Zna biti, da ji uspe. Pluton ji bo zagotovo dal vztrajnost in če jo uporabi nekje, kjer je to potrebno, lahko podre ta čustveni zid, blokado, odvisnost. Oven je pač iniciator, ni pasiven, ne čaka na druge, da se nekaj zgodi. Akcija je njegova prva beseda.

Da pot na svobodo obstaja, potrjuje sekstil Lune z Jupitrom, ki bo aktiven proti večeru in globoko v noč. Jupiter je že nazaj v zračnem vodnarju in racionalizira naš optimizem, širi se bolj premišljeno, uporablja filozofijo, ki ima manj romantičen, bolj distanciran, čeprav še vedno vizionarski pogled na svet, in je posledično manj čustven, kot se mu je to dogajalo v zadnjih dveh mesecih bivanja v ribah.

V sekstilu daje Luni, ki bo imela za sabo naporen dan, moč in optimizem, olajšanje zaradi rezultatov boja, iz katerega je pravkar izšla. Ogenj in zrak se dopolnjujeta in spodbujata, sekstil pa nas vabi, da pojdemo v družbo, k prijateljem na filozofsko debato.

Ob poldeseti zvečer bo Luna za pol ure šla v fazo praznega teka, zatem pa vstopila v znamenje bika, kjer bo vse do nedelje. Nekaj pred polnočjo bo tako umirjena, prizemljena, lenobna oblikovala trigon z Marsom, ki je sveže prispel v devico, in če se znajdemo v prijetnem objemu, menda ne bo slabo.

Dodajmo, da Sonce oblikuje sekstil s severnim Luninim vozlom in nam daje namige o pravi, dobri poti, na kateri lahko vidimo svoje cilje, aspiracije in je še ena dobrodošla sprememba po včerajšnjem kvadratu Venere in severnega vozla. Ohranimo kompas in pogumno naprej …

… ter srečno in lep dan!

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -