Petek, 29. 1. 2021, Preklop na tempomat

Morda vas zanima

- Oglas -

Dober dan. Luna v levu kliče k nadaljevanju dinamike, ki jo je začela včeraj in po kateri se – upajmo – še vedno počuti super in zmagoslavno. Naj nas torej nosi tisto, kar je pozitivno, če že ne gre drugače. Morda je to tisti občutek, ko je pred nami prazna cesta, cilj znan, misli jasne in se lahko sprostimo ter vklopimo tempomat.

Danes so razlogi za optimizem prisotni vsenaokrog. Sonce se je srečalo z Jupitrom in vse, česar se lotimo, nam gre dobro od rok. Ohranimo ta občutek, nadgradimo ga, izzovimo, zastavimo si še kakšno nalogo, ki se nam je nabrala in je nismo bili zmožni speljati. Sonce bo čez nekaj dni moralo svoje cilje konfrontirati z Marsom, ki bo odločno nasprotoval in izzival nekaj, kar si je Sonce – kot naš jaz – zadalo. Možni so spori, v katerih pa ima Sonce priložnost, da se zaradi napada bolj odločno zavzame zase.

Mars, naš notranji bojevnik, je te dni soočen tudi z Lilith, s katero imata bližnje, strastno, zelo telesno srečanje, učinki magije tabuja pa bodo prisotni še nekaj dni. Ni nujno, da se bo energija takšnega srečanja danes tudi materializirala, so pa okoli nas energije, ki dajejo Marsu dodatno trmasto spodbudo, da vztraja na poti, ki mu lahko prinese prijetno ali neprijetno telesno izkušnjo, odvisno, ali bo ubogal Lilith ali ne.

Prijetna upočasnjenost, zaradi katere ta zapis tudi nastaja tako pozno, ima odlilčen razlog, ki se mu reče stanje lera in priprava na jutrišnji retrogradni Merkurjev hod, ki bo trajalm do 21. februarja. Razprava o tem, kaj se počne in česa ne med Merkurjevo retrogradnostjo, je dolga in vam verjetno že znana. Vsake toliko tudi sama skušam “pretentati” retrogradnost in naredim, podpišem, kupim nekaj, kar kmalu dobi pečat retrogradnega Merkurja in se pokvari, izgubi, prekmalu sfiži. Žal mi je, a izkušnje kažejo tako. Trenutno mi upočasnjenost komunikacij in tudi ena nerodnost, ki jo Merkur prinaša, ne paše pretirano in takisto niti vam. Ampak … minule dogodke bomo sedaj pač morali sproscesirati in se ukvarjati s tistim, kar se je zgodilo, povedalo ali umolknilo ter se šele potem usmerili naprej, v svetlo prihodnost.

Ker bo Merkur navidez upočasnjeno nazaj potoval skozi znamenje vodnarja, bomo imeli veliko moč opazovanja, intuicije in razumevanja človeške narave. Pritegnil nas bo študij nečesa, še najraje bomo to počeli v lastni režiji kot samouki. Vrnili se bomo skupinam, organizacijam, s katerimi moramo nekaj dokončati ali popraviti v komunikaciji. Resnica in objektivnost bosta na prvem mestu. Če zraven dodamo še ščepec originalnosti in ekscentričnosti, ki smo ju izgubili med zaprtostjo in uniformiranostjo časa, katerega omejenost čuti na lastni koži že vsak Zemljan, potem smo Merkurju v vodnarju namenili pozornost, ki si jo zasluži. Pišite, govorite, izražajte se, živite svojo resnico.

Srečno!

Prejšnji članekLokrumski piškoti
Naslednji članekMetin sirup
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -