Petek, 28. 5. 2021, Bi lahko bil kozorog prijazen?

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro v dan padajoče Lune v kozorogu, ki bo s podporo sekstila z Jupitrom v ribah optimistično začela dan in zlagoma potovala naprej, si prizadevala uresničiti svoje cilje, delala kljukice na listku z opravki in se počutila dokaj uspešno, dokler se ne bo pozno zvečer spotaknila ob okostnjaka, ki bo padel iz omare oziroma prebudila ranjena čustva večno prizadetega Kirona v ovnu.

Če nam zvečer uspe, da s hladnostjo, distanciranostjo nekoga (ali sebe) ne prizadanemo, smo že veliko dosegli. Prej bi bilo koristno nasloviti Kirona, to rano, ter se ukvarjati s tem, kaj jo sploh povzroča in od kod izvirajo ta ranjena čustva nesprejetosti, kje je njihov izvir.

Luna v kozorogu je prijetna, racionalna, premišljena sprememba energij, ki resda ni sentimentalna in romantična, zato pa nam ponuja trdno oporo v trenutkih stiske in zavezo, da nam bo vedno stala ob strani. Uporabimo njene pozitivne lastnosti, zavihajmo rokave in opravimo delo.

Luna v kozorogu bo že jutri v bolj zahtevni kondiciji, saj bo prebujala prastare energije, za katere smo upali, da so za nami. Pa niso, saj so naš sestavni del in je znova tisti čas v mesecu, ko jim moramo prisluhniti. Vse do sobotnega večera bo gradila konjunkcijo z vladarjem podzemlja Plutonom, ki predstavlja našo podzavest in ves nakopičen material, ki se skriva v tej temni luknji, tudi jezo, občutke maščevanja, željo po destrukciji in ponovni kreaciji.

Sobota je dan, ko se bomo ozrli globoko vase, se po možnosti ustavili in pozorno pogledali, kje se nahajamo in kdo sploh smo. Brez strahu, morda nam bo pogled všeč in si bomo rekli, da smo delo dobro opravili, da smo na varnem in da so temelji čvrsti.

Da se bo naša introspekcija res zgodila, bo sredi dneva poskrbela opozicija med Luno v kozorogu in Marsom v raku, kjer gre za direktno soočenje kardinalnih energij, racionalnih, poslovnih čustev, ki so si zadala cilj in potrebe, ter čustvenih, četudi tudi bojevniških energij raka, ki ni prepričan vase in se umika racionalnim razlagam, nakar – cak! – jezen nepričakovano spremeni smer gibanja in nas ulovi med svoje klešče.

Kozorog in rak sta znamenji, ki sta si nasprotni in se torej naravno dopolnjujeta. V splošnem zodiaku predstavljata 4. hišo doma, družine in njej nasprotno 10. hišo kariere in osamosvojitve izpod domačega krila. Nežno in sočutno se lotevajmo sprememb, ki trkajo na vrata teh dveh področij našega življenja. Mars namreč že naslednji teden oblikuje nič kaj navdušujočo opozicijo s Plutonom, ki prinaša ustrahovanje in pretirano nadzorovanje, tudi nasilje. Upoštevajmo Marsove potrebe in ponudimo mu občutek varnosti, v nasprotnem bo posegel po orožju in se branil sam.

To so trenutki, ki nam bo prav prišla sobotna nežna konjunkcija med Merkurjem in Venero v dvojčku. Še zadnji korak Merkurja, da nekaj lepega pove, preden se bo v nedeljo obrnil retrogradno, malo utihnil in iskal še zadnje koščke informacij za svojo sestavljanko. To lepo, bližnje srečanje Merkurja in Venere, ki je tako in tako že vsa zmedena, čustvena in jokava zaradi četrtkovega kvadrata z Neptunom, je priložnost, da skozi pogovore vseh oblik, pisnih ali ustnih, umirimo preresnega, distanciranega kozoroga, se nasmehnemo življenju, pobožamo otroke, na glas povemo besede ljubezni.

Ohranimo občutek za nežnost in ljubezen, pa če smo v še tako zahtevni poslovni situaciji. Vrata se nam bodo zagotovo prej odpirala.

Srečno in lep dan!

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

Prejšnji članekIndijančki
Naslednji članekPalačinke z jurčki
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -