Petek, 26. 3. 2021, Sonce pleše z Venero

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro!

V petek vstopamo z rastočo Luno v devici, s konjunkcijo Sonca in Venere v ovnu ter še konjunkcijo Marsa in severnega Luninega vozla v dvojčku. Kar en “wau” dan se obeta, če bomo seveda z energijami želeli sodelovati.

Luna v devici bo danes morala premostiti kakšno svojo lastno mentalno, komunikacijsko, analitično oviro, če bo želela užiti prednosti, ki jih prinašajo omenjene konjunkcije. In glede na to, da bo dan zaključila v trigonu z Uranom v biku, zna biti, da jo bo originalnost nečesa novega in oprijemljivega tako pozitivno presenetila, da bo navdihu zaupala in se sproščeno nasmejala.

Njena zemeljska energija se bo morala privaditi, prilagoditi ognju odkrite naklonjenosti, ki gori med Soncem in Venero ter hitrosti odločitev, ki jih bo pod vplivom ključnih informacij sprejemal Mars. V nekem trenutku se bo morala odločiti, ali bo sodelovala ali ne, ali bo komplicirala ali ne. In do katere točke bo to počela.

Sonce in Venera v ovnu danes spodbujata rast nečesa novega. Ker je to ravno Venera, se besede, kot so “ženska”, “mladost”, “lepota” in “ljubezen” same ponujajo. Venera v ovnu je ženska, ki ve, kaj hoče in ženska, ki to, kar hoče, običajno tudi dobi na neposreden način in brez ovinkarjenja. To ognjeno žensko energijo je danes zjutraj obsijalo Sonce v ovnu, alfa samec, ki še bolj odločno in neposredno kot Venera izkazuje, kaj hoče in to običajno tudi dobi.

Čeprav je Venera obsijana z naklonjenostjo in samozavestjo, ji Sonce tudi jemlje moč, morda ne vidi povsem njenih želja, njene ženskosti, postavlja jo v nekoliko podrejen položaj in se počuti, da bi lahko nad njo izkazoval tudi avtoriteto. Kar morda Veneri ne bo najbolj ustrezalo in kar bi znala iz svoje ognjene glave tudi povedati.

Te energije bo moč čutiti vse do torka, zanimivo pa je, da bo imela Venera v nedeljo priložnost, da v konjunkciji s Kironom pozdravi svoje ljubezenske odnose, potisne ego in njegove individualne potrebe ob rob ter bolj začuti besedo “midva”. Nedelja je gotovo priložnost, da naslovimo to rano, ki je povezana z občutkom zavrnitve ali s strahom pred njo.

Medtem ko je Venera danes pretirano obsijana in se Sonce z njeno družbo bolj šopiri, kot da v resnici vidi žensko, ki stoji ob njem, piše konjunkcija Marsa in severnega Luninega vozla bolj jasno zgodbo. Da gre slediti informaciji, pobudi, nasvetu, ki ga bomo slišali in tudi ravnati primerno s tem odkritjem. Da ne gre zavlačevati. Da je informacija zaenkrat čista kot solza in ima svoj namen.

Ko bo 8. aprila Mars pod vplivom kvadrata z Neptunom in se bo počutil zmedenega, kako ravnati, kot da je pozabil na svoj namen, se bo lahko spomnil na te dneve, ko mu je bilo jasno. Zapišite si svoje misli, želje, načrte na papir in jih imejte pred očmi, ko se dan zdi meglen in brez kompasa.

Dolgi smo danes, čeprav bi se dalo še kaj napisati. Nedelja prinaša polno Luno v tehtnici in izpostavlja naše odnose, besedi “midva” ali “mi”. Oven je čudovito znamenje, ki pa je včasih slepo osredotočeno nase, na svojo rast, svoj obstoj, svoje cilje, svoj ego in je prepričan, da bi mu morali vsi slediti.

Tehtnici na čelu piše, da najprej razmišlja o odnosih, se jim prilagaja ter tudi zatira svoje individualne potrebe na račun drugih. Ker ne mara na silo uveljavljati svoje volje. To jo prav boli in ob tem trpi, saj ne mara biti tisti grdi raček, na katerega kažejo s prstom kot na rompiškatulo. Nedelja bo prinesla nujno potreben balans in ob trigonu Lune v tehtnici z Marsom v dvojčku tudi več samozavestne odločenosti. Ta polna Luna je kar čvrsta in odločna ter bo kazala pogum v odnosih. Ob tem pa kot zmeraj ohranila svoje dostojanstvo in naravno prefinjenost.

Nedelja torej. Jaz in mi. Kaj potrebujem in kaj želim ter kako to uravnovestiti s potrebami in željami drugih. Vedno iste teme, odkar se svet vrti. Enkrat manj in drugič bolj izpostavljene.

Srečno in lep petek!

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -