Petek, 25. 6. 2021, Kako naprej po polni Luni in retrogradni Neptun

Morda vas zanima

- Oglas -

Kako se počutite po včerajšnji polni Luni? Zdi se mi, da običajne utrujenosti, ki sledi, ko Luna znova pada, ni zaznati. Zaradi svojega kozorogovskega značaja in sekstila z Jupitrom je kar dobro nosila naše čustveno breme in nam ne glede na opozicijo Venere in Plutona, ki oddaljuje ljudi, ponudila stabilno oporo v naših čustvenih in poslovnih odnosih. Nekaj smo dosegli, verjetno premagali visoko oviro, storili nekaj težkega, pokazali, da smo karakter, držali dano besedo. Bravo!

Luna torej že pada in prihodnja dva tedna do mlade Lune, ki bo v znamenju raka, se bomo usmerili v dokončanje, zaključevanje tega, kar smo pred polno Luno začeli in ob polni Luni pripeljali do nekega klimaksa. Glede na to, da bo mlaj v znamenju raka, je nove začetke pričakovati na področjih doma, družine, materinskih zadev, skrbi za druge, kjer se ljubezen izraža skozi negovanje, razvajanje, pokroviteljski, zaščitniški odnos do nečesa, kar nam je dragoceno in kar jemljemo kot svoj čustveni temelj.

Danes je Luna zaradi kvadrata s Kironom še malo občutljiva in medsebojni odnosi zahtevajo nežno pozornost. Dovolite ji, da se malo distancira in zadiha. Prihajajoči trigon z Uranom ji znova daje moč, navdih, občutek osvoboditve in priložnost, da stori nekaj novega, se poda v majhno pustolovščino, zabava na povsem svoj način.

Posebnost današnjega dne je tudi sekstil Venere v raku in Lilith v biku, kar poudarja našo podtalno senzualnost, uživanje v soncu, nagost na kamnih – na sploh napajanje iz tega neskončnega vira elementov in njihovih energij, ki nas obkrožajo.

Nenazadnje pa je največji dogodek dneva večerni prehod Neptuna v ribah v retrogradno gibanje. Nove sanje, iluzije, vizije, umetniški navdihi, neskončna sočutna in razumevajoča ljubezen – vse ribjega, kar nam je doslej prihajalo na pot in nas navdihovalo, se bo umirilo in imeli bomo priložnost, da se poglobimo v naš duhovni razvoj. Kar je velika prednost v času, ko hitimo na vse strani. Ugotovimo lahko, da je trenutek za umiritev prišel takrat, ko je najbolj prav. Sprejmimo to in spoznajmo, katere od sanj se lahko udejanjijo ter jim dajmo moč.

Držimo pesti, da nam ne bo čez dva tedna, 7. julija, ko bo Neptun oblikoval zadnjega v seriji treh kvadratov z Merkurjem v dvojčku, spodrsnilo na kakšnem bananinem olupku resnice. Raje igrajmo pošteno. Merkur tokrat prinaša še zadnjo, ključno informacijo. Naj je Neptun, ki je sedaj osredotočen nase, ne prikrije, spregleda ali popači, saj ne bo ničemur več podobna. Resnica, informacija, komunikacija je namenjena temu, da nam pomaga sprejeti odločitev. Vemo, da je neprijetna, a tudi blagodejna.

Srečno in lep dan!

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -