Petek, 23. 7. 2021, Resnobnost pred polno Luno

Morda vas zanima

- Oglas -

Pred polno Luno v vodnarju, ki bo svojo največjo okroglost dosegla jutri ob 4.30, je pred nami dan, ki mu takt udarja pot Lune skozi znamenje kozoroga. Resno, odgovorno, previdno – takšni so impulzi današnje Lune.

Dopoldan bo barvala Lunina opozicija z Merkurjem v raku, ki govori o tem, da bodo naša racionalna čustva v nasprotju z željo po toplih besedah, ki bi jih radi nekomu namenili, pa ne gre. Ali prav nasprotno: toplina, ki nam jo nekdo želi podariti, bo trčila ob zid, ki ga v svoji previdnosti gradi Luna. Gre za odnos toplo/hladno, čustveno/racionalno, ki pa potrebuje svoj ventil, saj se v nasprotnem primeru v nas nabere preveč emocij, ki nas lahko obtežijo.

Luna bo svojo sprostitev najlažje našla v ustvarjalnem, umetniškem, prijateljskem okolju, kamor jo vabi popoldanski sekstil z Neptunom v ribah. Resnobnost se bo stopila, saj bo Neptun zrahljal kozorogovske zavore in nam omogočil več prijetnosti, sočutja, povezanosti z drugimi.

In smo pri zadnjem Luninem aspektu dneva, pri konjunkciji s Plutonom, kar za Luno ni prijetna kombinacija, saj prebuja čustva, ki so močna, globoka, navezana na preteklost, ki povezuje dve osebi in v sebi nosi tudi ljubosumne, posesivne, obsesivne energije. V takšnih trenutkih se najbolje počutimo ob nekom, ki nam je sposoben odkrito pokazati, kako nas ima rad in nam brezpogojno stati ob strani tudi v najbolj mračnih trenutkih.

Poskusimo procesirati ta doživljanja v zavedanju, da smo ne glede na samokontrolo krvavi pod kožo. Glede na to, da bo Luna že ob 18.30 šla v fazo prostega teka, ko ne sprejema nobenih aspektov več, bo v tem stanju zavedanja še vedno ostala resna, osredotočena nase in na svoje potrebe, tudi pretirano zaprta vase, tuhtajoča in premlevajoča.

Polna Luna bo sprostila te nabrane energije in nam prinesla razodetje določene situacije. Gre za resnično nove energije, ki se prebujajo in spodbujajo preobrazbo.

Današnji sekstil Sonca v levu in Lilith v dvojčku nam bo dal dovolj samozavesti, da se soočimo z besedami in kočljivimi komunikacijami, je pa Lilith pod vtisom kvadrata z retrogradnim Jupitrom, ki jo opozarja, naj ne pretirava, ne sili v ospredje s svojimi besednimi provokacijami.

Na splošno je dan pred polno Luno naklonjen počitku in introspekciji, ki nam omogoča, da v polno Luno vstopimo pomirjeni s spremembami, ki jih prinaša.

Srečno in lep dan!

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

Prejšnji članekFigovo vino zoper kašelj
Naslednji članekSlivov drobljenec
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -