Petek, 23. 4. 2021, Mars v raku – sramežljivi vitez

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro!

Luna raste in je v devici ter danes prispeva pomemben delež k stabilizaciji nepričakovanih, nenavadnih, vznemirljivih, razburljivih ali pa kar disruptornih dogodkov. Aktivna je že od jutra in takšna bo ves dopoldan ter bo z razumevanjem in dobro komunikacijo (trigon z Merkurjem), prilagodljivostjo in novimi rešitvami (trigon z Uranom) ter usklajenostjo med tistim, kar potrebujemo in česar si želimo (trigon z Venero) uspešno žonglirala z efekti konjunkcije Venere in Urana.

To je tisti nepričakovani faktor, ki lahko dan popelje v povsem drugačno smer. Ne nujno dobro in ne nujno slabo. Kam gremo, bi nam moralo biti jasno že zjutraj in zaupajmo intuiciji današnje Lune (torej svojemu lastnemu notranjemu glasu) in njeni sposobnosti prilagajanja spremembam, saj je vendar v devici, ki obvlada brainstorming in hitro najde nov kurz. V pomoč nam bo, četudi bo nekoliko živčna.

Še to: pričakujmo, da verjetno pozitiven učinek današnje konjunkcije Venere in Urana ne bo trajal dolgo. Venera bo že v nedeljo zaznala občutke čustvene streznitve in možne izgube, saj oblikuje kvadrat s Saturnom, in to v luči ponedeljkove polne Lune ni najbolj seksi novica vseh časov.

Drži pa še nekaj: novost, ki se bo z današnjo konjunkcijo manifestirala, lahko pripelje do močne vezi, ki pa jo bomo čutili tudi kot breme, morda okrašeno in spleteno iz najlepših rastlin, saj govorimo o plodnem znamenju bika, kar pa teže te verige ne olajša, le dodaja ji še lepoto, estetski užitek, ob katerem je življenje lažje.

Med zadnjo novico dneva uvrščamo vstop Marsa, planeta, ki v astrologiji označuje dinamiko, akcijo, pobudo, odločnost, seveda tudi spolnost in povezane pojave, v znamenje raka. Poimenovali smo ga sramežljivi vitez, saj je to Mars, ki še vedno opravlja svojo funkcijo in nas vodi do cilja, le da je ob tem rado neroden in izpade kot pegula.

Saj si lahko predstavljamo, kakšno črto za sabo pušča rak – je bolj cikcakasta kot ravna in naš vitez je lahko tudi neodločen, nesamozavesten in potrebuje svojo družino, svoje najbolj intimne prijatelje, da ga spodbujajo k pozitivni samopodobi in v njem vidijo samo dobro ter so do njegovih napak izjemno strpni in mu ničesar ne očitajo. Tega, da ni pogumen, mu nikoli ne smemo povedati – spodbujajmo sami sebe in poiščimo podporo svojega plemena.

Sliši se bolj preprosto, kot lahko dejansko je, a sprijaznimo se, da nas bo do 11. junija vodila prav takšna energija, zato jo velja spoznati. Dom, družina, država, domovina in vse, kar je s tem povezano – v njihov bran stopa Mars in v tem išče svojo moč.

Uspešno prilagajanje, poslušajte svojo intuicijo in si dajte tudi nekaj časa, da se prilagodite novim energijam, bolj počasnim, trmastim, nezaupljivim, a še vedno uporabnim.

Srečno in lep dan!

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

Prejšnji članekZelenjavna nabodala
Naslednji članekRižev puding
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -