Petek, 21. 5. 2021, Ljubezen trka na vrata

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro v dan zemeljske, rastoče Lune v devici, ki bo še bolj aktivirala naš nemirni um in nas, glej, glej, zapeljala tudi v kakšno dvomljivo, če ne kar lažnjivo situacijo. Umirimo pričakovanja, saj smo tudi pod vplivom kvadrata Sonca v dvojčku in Jupitra v ribah ter nagnjeni k pretiravanju.

Jasnost in odločnost, ki je brez dlake na jeziku, nas bo vodila skozi jutro, a se bo kmalu razblinila, saj opoldne že začne delovati kvadrat Lune in Merkurja v dvojčku, ki prinaša raztresene misli, izmikanje odgovornosti, prelaganje odločitev ter se bo nadaljeval v opozicijo med Luno in Neptunom v ribah, ki je dodaten utopičen aspekt in Luni v devici odvzema sposobnost čustvenega miru ter analize informacij in dogodkov na sploh.

Ta preobčutljivost in zmedenost bo minila okoli 17. ure, ko začne Luna sprejemati bolj harmonične aspekte. Prvi je trigon z Lilith v biku, kjer bo odločna ženska vzela vajeti v svoje roke ter usmerila poteka dogodkov, sledi pa večerni trigon s Plutonom, kar je res lepa, stabilna, uravnotežena in globoko čuteča kombinacija energij, ki nas objema s toplino in dobrim počutjem. Dan nenazadnje ne bo ostal raztreščen na vse strani, temveč nam bo uspelo povezati niti in se umiriti.

Zvečer bo Luna prešla v stanje lera, jutri, v soboto, pa nas bo pričakala že v tehtnici. Iskanje kompromisov bo spet na dosegu roke, saj bo tehtnica v želji po harmoniji in dušnem miru našla načine, ki jo bodo peljali tja, kamor želi oziroma želita oba vpletena partnerja. Čeprav je tehtnica takšen miroljuben znak, peace maker, to ne pomeni, da se kar predaja toku dogodkov. Ne, ona je aktiven oblikovalec dogodkov, le da to počne na takšen način, da se ne želi nikomur zameriti, nikogar prizadeti ter je pripravljena poseči tudi po majhni laži, da bi le imela mir. Nekatere to moti in čutijo, da žonglira in tehta, drugi se radi predajo njenemu gracioznemu izmikanju neposrednim odgovorom in zgolj uživajo v njeni nemoteči družbi.

In smo znova pri laganju, izmikanju, nejasnosti in diplomatskem nasmehu. Bodimo pozorni na prihajajoči kvadrat med Merkurjem v dvojčku in Neptunom v ribah. Aktiven bo v nedeljo, a se bo zgodba, ki jo piše, ponovila. Merkur bo namreč že prihodnji teden, v nedeljo, 30. maja, retrograden ter bo svoje nejasno srečanje z Neptunom še dvakrat ponovil.

Kar se nam bo prikazalo v nedeljo, ni povsem jasno in nas ne navdaja z zaupanjem ter je v stanju, ko potrebuje dodatno preverjanje. Ni najbolj osrečujoče niti dejstvo, da bomo v sredo še pred Merkurjevim obratom na osi dvojček-strelec doživeli polno Luno, ki bo obenem mrk. Ta nastane, ko so Sonce, Luna in Zemlja poravnani v ravni črti in je Zemlja na sredini. Ko se to zgodi, se od Lune svetloba ne more odbijati, saj je v senci Zemlje. Sicer polna Luna postane temna, ker pa jo del Sončeve svetlobe zaradi loma v Zemljini atmosferi vseeno doseže, nam ostane vidna, obdana z rdečimi barvami in zelo misteriozna.

Komunikacije, informacije, naša prepričanja – vse to bo kmalu na rešetu, v stanju preverjanja, ob zavajajoči pomoči Neptuna zavito v meglen plašč ter skozi kvadrat z Jupitrom znova prenapihnjeno. Ohranimo zaupanje v svoj notranji kompas in preverjajmo bistveno. Na list si napišimo osnovne smernice, ki nas bodo vodile tudi v trenutkih največje konfuzije. O teh vplivih bomo še spregovorili, te besede pa vzamite le kot opozorilo, da nas čakajo trenutku nejasnosti, pretiranih obljub in ja, tudi laži.

In za konec skočimo še malo v nedeljo in k Saturnu v vodnarju, ki se gledano z Zemlje prav tako obrača v retrogradno smer in nas bo na takšen način preverjal vse do 11. oktobra. Saturn je v trenutku svojega obrata v dobrem astrološkem odnosu z Luno, Merkurjem in Venero ter se ga ni toliko za bati. Izpostavljen je zrak, torej komunikacija, ki prinaša kakovostne rešitve. Prisotni kvadrat z Uranom seveda traja in bo aktiven kar do konca prihodnjega leta. To je naša nestabilna stalnica.

Saturn deluje v naše najvišje dobro, če ga vzamemo kot moder nasvet, na žalost pa nas zna kot ukaz neke avtoritete, pa naj bo to starš, starejši partner, star prijatelj, šef ali oblast, povsem umejiti, prestrašiti, ukalupiti ter nam vzeti pogum. Pa se mu ne predajmo tako zlahka, čeprav ga moramo vzeti resno.

Glede na to, katero astrološko hišo aktivira, tam kliče po resnosti, previdnosti in odgovornosti. Pri meni se bo iz 9. hiše vrnil v 8. hišo in znova sem bom ukvarjala z denarjem, skupnim premoženjem in podobno robo. Če se sprašujete, kaj Saturn hoče od vas, pišite na alenka@znam.si. Njegovega sporočila ni za spregledati.

Imejte lep dan, na vikend ste pripravljeni in če povem po pravici, bo obdobje retrogradnih planetov prineslo tudi nekaj koristi. Meni se namreč zdi, da dan nima več 24 ur, ampak zgolj tam enih 18, morda celo manj. Hitrost dogodkov se bo upočasnila, kar nam daje priložnost, da najdemo nekaj miru in se poglobimo v naloge, ki smo jih začeli in se že kopičijo, ne pa da se nam vedno znova odpirajo nove. Saj so zanimive, vendar ne omogočajo nobenega poglabljanja. Površnost pa zna biti prav tako utrujajoča.

Srečno!

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -