Petek, 19. 2. 2021, Odprli se bomo šele popoldan

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro, dragi bralci!

Gremo hitro skozi nekaj današnjih planetarnih usmeritev. Luna raste in je na zadnjih stopinjah bika in popoldan vstopa v znamenje dvojčka. Zjutraj je ulovila še pozdrav s Plutonom, kar ji daje nekaj moči, da vstane in se premakne. Kajti kmalu bo začutila utrujenost in moči ji ne bo vrnil niti popoldanski kvadrat s Soncem. O, da, danes sta znamenji ribi in dvojčka v napetosti. Voda in zrak. Fantazija nasproti dejstvom. Pomanjkanje meja v nasprotju z mejami, ki jih pišejo dejstva. Kompleks žrtve in trezna, racionalna glava. Romantična univerzalna vseoproščajoča čustva v nasprotju z izbirami, ki jih moramo na podlagi informacij storiti. Izogibanje konfliktu z neprijetno stvarnostjo pelje v še večji notranji konflikt.

Napetost je v zraku tudi zaradi kvadrata med Venero in Marsom, ki bo natančen ob polnoči in ga seveda čutimo že danes in ga bomo še do nedelje. Odnosi med spoloma so napeti. Kako ustvariti harmonijo med zrakom in zemljo, saj se ne mešata prav dobro, sta pa nepogrešljiv element našega vsakdana? Si lahko pomagamo s kmečkim žargonom in imamo pred očmi njivo, morda kar tisto istrsko, lapornato in malo težko, ki jo z vilami prezračimo in življenju, ki se v tej zemlji poraja, omogočimo lažje dihanje?

Venera s svojo lahkotnostjo, neobremenjenostjo, skuliranostjo in Mars v vsej karnalnosti, ki jo znamenje bika sploh lahko čuti. Če iščemo način, kako v Venerin hladni, zimski ščit vdahniti nekaj življenja, najdemo njen sekstil z Eris, ki je v ognjenem ovnu, in vidimo, da je za ljubezen še nekaj upanja in da okoli nas ne bodo visele samo še ledene sveče nekdanjih naklonjenosti.

Eris je maščevalna. Imenujejo jo boginja spora. O njeni mitologiji smo že pisali in je tista, ki ni bila povabljena na poročno zabavo, a je vseeno prišla, vrgla zlato jabolko spora med boginje, ki so v kregarijo vpletle še moški spol, kar je peljalo do Trojanske vojne. In v tej boginji spora mi vidimo rešitev? Venera potrebuje pogovor in tudi priložnost, da pove kakšno sočno na račun muk, ki jih doživlja in tako uspešno skriva. V pogovoru je balans med strastjo, ki je lahko destruktivna, in popolno distanciranostjo, ki jo prinaša nepravično razmerje sil. Mars se mora potruditi in moško prenesti konflikt, za kar pa mu ne bi smelo manjkati ne poguma ne moči, saj ima podporo Plutona.

Luna bo v znamenje dvojčka stopila ob 17. uri in verjetno bo tudi spregovorila. Besede naj bodo natančne. V teh trenutkih je komunikacija ali pomanjkanje komunikacije vse, kar imamo. Merkur je že pripravljen, da se premakne v direktno smer. V nedeljo bo konec njegove retrogradnosti. In zelo kmalu se bodo te, trenutno že naporne vodnarske, zračne energije preobrazile v vodne in bolj introvertirane. Sonce je že v ribih, na poti tja sta tudi Merkur in Venera. Čas za pogovore je sedaj.

Srečno!

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -