Petek, 16. 7. 2021, Luna v tehtnici in pregled vikenda

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro – z Luno v tehtnici, ki bo dan končala v opoziciji s Kironom v ovnu ter inkonjunkcijo Venere v levu in Neptuna v ribah je pred nami dan polovičnih zadovoljstev. Dovolimo mu, da se preliva sem in tja, čustveno sidro bomo našli v trigonu Plutona in Ceres, s pomočjo katerega bomo lažje sprejeli (začasne) ločitve, izgube, slovesa. Željo, dejansko bolj potrebo, da bi za nekoga skrbeli, usmerimo nase in na tiste, ki ostajajo ob nas.

Luna bo v jutro stopila nekoliko dvomeča. Kvadrat z Merkurjem v raku jo opominja na nekatere čustvene odločitve, ki niso skladne z njeno potrebo po družbi in druženju, vendar kaj, ko je Merkur v raku o nečem spregovoril, nekaj povedal, nam dal ali obudil misli, zaradi katerih se umikamo vase, v svojo lupino, v varnost in notranjo intimnost.

Dopoldan se nadaljuje s trigonom Lune in severnega Luninega vozla v dvojčku, kar je k sreči veliko bolj naklonjeno komuniciranju, izmenjavam informacij, stiku s svetom, ki nas obkroža in nam bo ponudil priložnost, da se odpremo, prisluhnemo in pozornost usmerimo še kam drugam, kar bo delovalo sproščujoče in, seveda, tudi informativno. Luna v tehtnici nenazadnje potrebuje družbo, partnerstva, tiste “druge”, s katerimi balansira in vzpostavlja potrebo po ravnotežju.

Proti zgodnjemu popoldnevu se bo navezala tudi na energije Saturna v vodnarju. Če želimo, lahko vzpostavimo odlične kontakte z nadrejenimi, starejšimi, tistimi na položajih avtoritete. Naklonjeno je obisku inštitucij, uradnih opravkom, pisanju prošenj, pritožb, zahtev, saj bomo v naših nastopih odmerjeno vljudni ter obenem čvrsti, kar bo pri drugih vzbujalo zupanje. Priložnost, da se lotimo dela, daje konkretne, ugodne rezultate.

In smo pri opoziciji Lune v tehtnici s Kironom v ovnu, ki bo prevladovala v popoldnevu ter se jutri zjutraj oblikovala v kvadrat Lune in Sonca v raku, torej v trenutek, ki mu na splošno rečemo “kriza zavesti”. Kar se nam z Luninim kvadratom s Soncem zaradi hitrega Luniunega premikanja skozi zodiak dogaja dvakrat na mesec in je stalnica naše osebne rasti.

Opozicija s Kironom je trenutek, ko težko govorimo o sebi, ko smo najbolj oddaljeni od našega jedra, od ovna, od prve iskre življenja, ki nam je bilo dano. Trenutek, ko se zavedamo, da smo sebi posvetili najmanj časa, saj se nam naše osnovne potrebe nastavljajo kot zrcalo, v katero smo se prisiljeni gledati. Ni nujno, da je odsev, ki ga vidimo, boleč. Odvisno od tega, koliko neprijetnih čustev smo pometli pod preprogo – upajmo, da čim manj. Zrcalo oziroma Kiron nam bo nekaj pokazal, čemur velja nameniti pozornost.

Bodimo nežni s svojo rano, dovolimo ji, da nam spregovori, začutimo to potrebo, o kateri govori. Že jutri zjutraj nam bo kvadrat s Soncem še bolj jasno spregovoril in lepo je, ko stvari postanejo jasne. Z jasnostjo lažje operiramo, dojemamo, razumemo. Uporabili jo bomo v nedeljo, ko bo Sonce v raku oblikovalo opozicijo s Plutonom v kozorogu, kar nam daje sposobnost, da nekaj iz preteklosti odločno prerežemo. Nihče ne pravi, da ne bo bolelo. Smo pa sposobni odločnih, temeljnih, kardinalnih korakov, ki vodijo v nove začetke.

Če želimo prenehati z neko odvisnostjo, je sedaj pravi trenutek.

Lep dan z današnjo Luno, uporabimo njene energije modro in srečno na naših poteh!

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -