Petek, 16. 4. 2021, Igrivost Lune v dvojčku

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro!

Luna raste in je v dvojčku ter išče komunikacijo. Jutranja konjunkcija s severnim Luninim vozlom spodbuja zbiranje in izmenjavo pomembnih informacij, trigon s Saturnom, ki bo na moči ves dopoldan, nam pomaga, da ostanemo stabilni, nadaljujemo z delom in požanjemo rezultate, nakar se današnje Lunino delovanje umiri. Če se le da, vprežimo vse naše konje že dopoldan ter opravimo svoje delo, zatem pa prepustimo dnevu, da zadovolji še našo igrivo, klepetavo, družabno dvojčkasto plat.

Že včeraj smo omenjali nastajajoči kvadrat Sonca v ovnu in Plutona v kozorogu, ki je le del solarne zgodbe, v kateri se je te dni naplajalo Sonce. V stikih z Marsom in Jupitrom je okrepilo svojo moč in odločnost, današnji kvadrat s Plutonom pa je izziv, ki ga lahko z nekaj modrosti preživimo brez poškodb.

Kdor pozna svojo temnejšo, javnosti skrito plat, tisto, na katero nismo najbolj ponosni, ki ji najraje niti ne gledamo v oči, kaj šele, da bi se o njej pogovarjali in si dali priložnost razumevanja in sprejemanja, jo bo danes imel znova priložnost srečati.

Govorili smo že o nezdravih impulzih, da bi nadzorovali, manipulirali, ukazovali in usmerjali druge. Glede na to, da je Pluton planet, ki potuje zelo, zelo počasi, pravimo, da ni osebni, temveč generacijski planet, kolektivna izkušnja, vzorec obnašanja, ki smo ga podedovali od okolja, v katerem smo odraščali in katerega del še zmeraj smo.

S Plutonom se ne pričkamo, temveč ga ubogamo, saj se njegove avtoritete in kazni, ki jo obljublja bojimo. No, Sonce v ovnu ima občutek, da lahko premakne tudi takšno silo, čeprav bi bilo bolj primerno, da ne provocira, temveč se umakne ali počaka, saj ga v nasprotnem čakajo ogromne izgube energije. Ste se že kdaj zaletavali v skalo? Se je premaknila?

Še enkrat ponovimo, da je današnji kvadrat izkušnja, ko lahko znova bolje spoznamo sami sebe, vzorce, ki so se na nas prilepili in pritiskajo na čustvene gumbe, ki povzročajo nelagodje, jezo, tudi bes. Če najdemo način, kako sodelovati s to globoko, podzemno energijo, najraje zunaj, na odprtem, v fizični aktivnosti, ki je lahko tudi naporna, saj nas bo še bolj sprostila, smo zmagali.

Ta vikend bo imel s Plutonom v kozorogu čudne izkušnje tudi Mars v dvojčku, saj bosta oblikovala tako imenovano inkonjunkcijo. Inkonjukcija je aspekt večnega prilagajanja dveh ne prav usklajenih energij. Dvojček in kozorog nista ravno kombinacija, ki bi se razumela na prvi pogled. Ali na drugi pogled. Sile, ki bodo delovale, bodo le deloma razumljene, morda se bomo gledali, kot da je nekdo med nami padel iz vesolja, kar je še en namig, da je bolje počakati in ne provocirati. Mars bo nenazadnje jutri navdihnjen s trigonom z Jupitrom, ki mu bo dal pozitivne smernice. Prepoznali ga bomo kot tisto energijo, ki sodeluje in v nas ne vzbuja želja, da bi rušili ali namerno nasprotovali.

Še opazka na jutrišnji dan, ki je načeloma energijsko fantastičen, če le zvečer ne bomo pokleknili pred kvadratom Merkurja in Plutona (da, dragi bralci, znova ta Pluton) ter z brezobzirnim blebetanjem, izzivanjem, željo po fajtu, po sporu pokvarili dneva. Dajmo trenirati ta naš jeziček, naj nam ne vzbuja ponosa vsaka nesramnost, ki bi jo želeli blekniti v dokazovanju, kako se ničesar ne bojimo in kako nam nihče nam ne bo govoril, kaj naj delamo.

Naj nas danes vodijo prijateljske energije Lune v dvojčku. Viške energije usmerite v fizično aktivnost. Vzemite v roke kramp, lopato, prekopljite tisto njivo, morda je celo prijateljeva, kar bo Luni sploh všeč, ter jo pripravite na semena, ki bodo že od ponedeljka naprej prejemala blagoslov iz plodnega znamenja bika.

Srečno in lepo se imejte!

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -