Petek, 14. 1. 2022, Trije tedni retrogradnega Merkurja

Morda vas zanima

- Oglas -

Danes ob 12.41 Merkur vstopa na svojo retrogradno pot, ki se bo končala 4. februarja. Iz vodnarja, kjer je sedaj, bo 26. januarja vstopil v kozoroga, 30. januarja ga čaka konjunkcija s Plutonom, februarja pa dokončno odločanje, odraščanje, zrelost in nove, vznemirljive dogodivščine.

Obdobje retrogradnega Merkurja je čas, ko ni priporočljivo, da se lotevamo česa novega ali kupujemo nove zadeve. Končajmo, kar smo začeli, pa minule tedne nismo uspeli zaključiti. Naredimo si seznam nedokončanih opravkov, saj nam bo v veliko pomoč. Lahko se lotimo reševanja stare papirologije, birokracije.

Možne so okvare pri komunikacijskih sredstvih, pa naj bodo to telefoni, internet, avtomobili. Ostanimo pozorni na to, kam zadeve odlagamo, da jih ne iščemo v nedogled. Preverimo sms in email naslovnike, preverimo, ali smo mejl sploh poslali.

Ob retrogradnem Merkurju znamo tudi utihniti, se zapreti vase, dlje časa nameniti pogovorom s seboj. Svoje misli raje držimo zase, drugim se zdimo skrivnostni. Možni so stiki z osebami, ki jih že dolgo nismo videli ali slišali. Če si tega ne želimo, se preprosto ne oglašajmo in ne vračajmo klicev. Znamo začutiti nostalgijo po starih časih, stari glasbi, knjigah, spominih.

Pred nami je preprosto čas, ki je namenjen upočasnitvi. Kdorkoli bo hitel, se bo spotaknil. Se bo to zgodilo že danes popoldan, ko bo Merkur kmalu po retrogradnem obratu srečal Urana v biku? Hm, hm. Jezik bo hitrejši od misli, misli pa upočasnjene. Precej zmedene mentalne urice nas čakajo, vzamimo si čas, preden bleknemo neumnost, izdamo skrivnost, prelomimo obljubo in podobno.

Luna je danes še v dvojčku. Dopoldan bomo stabilni, Saturn nam bo dal osredotočenost na delo, ki nas čaka. Proti večeru bo postalo zanimivo, saj bo Luna v konjunkciji z Lilith povedala nekaj brez dlake na jeziku. Nakar bo sledil zmeden kvadrat z Neptunom, po kayerem nam ne bo jasno, kaj mislimo, čutimo, česa si sploh želimo.

V soboto bo konfuzija še trajala. Vzamimo si čas za preproste stvari – knjige, filme, pogovore s prijatelji, ki jih naša občasna neprimerna izjava ne bo užalila in osebno prizadela. Nasmejmo se zmedi, ki nas obkroža. Pa srečno!

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -