Petek, 12. 2. 2021, Kitajsko novo leto

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro. Vodnarjeve energije bodo danes popustile in nam dale dihati. Luna bo že okoli 8. ure prestopila v znamenje rib, kjer se mora malo zasanjati, izgubiti, ustvarjati, brati. Šteti oblake, skratka.

Če ji napovemo, da bo popoldan in vse do večera še plesala, se smejala in pohajala z živahnim Uranom v biku, s katerim oblikuje sekstil – aspekt, ki za svoje prijetno delovanje potrebuje le nekaj spodbude – se bo z našo napovedjo še kako strinjala ter vsa nasmejana končala dan. Tako naj bo tudi z nami, drugega kot da ji sledimo nam ne preostane. Nenazadnje je veliko bolj prilagodljiva od minule Lune v vodnarju ter pozna sočutje, kar nam bo v lepi družbi nedvomno teknilo. Konec horoskopa.

Če je današnji lunarni dan prijetno umirjajoč po vožnji z železnico smrti, v kateri smo se znašli ta teden in si je vsaj nekaj časa ne želimo privoščiti več, je slovesna tišina, ki nam bo napolnila dušo, dober trenutek za pozdrav kitajskemu novemu letu metalnega ali kovinskega kitajskega bivola. Končno smo se poslovili od leta podgane.

Zgodbo o Budi in 12 živalih poznamo, morda pa smo pozabili, da je podgana pred Budo prišla prva po prevari. Za tem, ko je Siddharta Gavtama doživel razsvetljenje in postal Buda, je k sebi povabil živali in prvih 12, kar jih je prispelo, je dobilo svoje mesto ob njem in v kitajskem horoskopu.

Bivol bi moral biti po vsej logiki stvari prvi, ki bi stopil pred Razsvetljenega, saj se je prvi odzval na znamenja, ki jih je Buda poslal naokrog. A je bivola podgana prevarala; zgodb je več in niti ni pomembno, ali ji je bivol ponudil udobno vožnjo na svojem hrbtu, medtem ko sta varno prečkala reke, ali se je skrila med njegovo dlako ali zgolj prosila za avtoštop – potovala sta skupaj, ko pa sta prišla k Budi, je podgana skočila na tla, stekla pred bivola in se prva priklonila. Biti prvi je bilo pomembno in je še danes. Podgana in bivol, ja. Dobra zgodba, dobra basen. Vsi poznamo kako podgano ali podganico, izjemno živalico, ki se znajde v vseh okoliščinah in ob tem še zmaga.

V zahodni astrologiji je bivol soroden kozorogu, čeprav bi mu prej dali simboliko in značilnosti bika. Ali obeh. Obdobje bivola je naklonjeno partnerskim odnosom, prizadevanjem, da semena z našega vrta dozorijo v sadeže, kar seveda lahko vzamemo tudi samo figurativno – naš vrt smo mi sami in vlaganje v naše družine, zemljo, znanja, posle, načrte se bo obrestovalo. Nekje v tem se boste našli tudi vi. Bivol je delavno bitje in se mu da. Ima svojo metodologijo dela, za katero je ugotovil, da najbolje deluje. Rad je neodvisen, krasi ga fizična moč in trmoglavost. Leto kovinskega bivola bo dalo neutrudne delavce, ki pa jih ne gre omejevati s strogo hierarhijo.

Kitajski metalni bivol bo s svojo energijo vladal do 31. 1. 2022. Vladavina kovine nam pove, da je čas za odtenke bele barve (saj jih poznamo nekaj – slonokoščena, biserna, satenasta, snežno bela, pudrasto bela, ledeno bela …) ter bivolom naklonjeno rumeno in zeleno barvo, ki prinašata obilje in uspeh. Če bomo nosili kovinski nakit, bomo obilje še bolj pritegovali.

Izkoristite veter sprememb, ki piha okoli nas, najdite svoje pleme, svoj prostor in užijte dan. Vikend bo še boljši.

Srečno!

Prejšnji članek100% sok iz aronije
Naslednji članekMoya se vrača z Mamino pesmijo
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -