Nedelja, 9. 5. 2021, Venera v dvojčku – Njeno gibanje do julija

Morda vas zanima

- Oglas -

Venera v nedeljo ob 4.01 vstopa v znamenje dvojčka, v katerem bo ostala do 2. junija. Pričakovati je bolj sproščen pogled na odnose, denar in samega sebe. Potrebujemo pa nekakšen intelektualni navdih, saj se z njim znamenje dvojčka napaja.

Če tega navdiha dvojček ne bo našel z nami, ga bo med prijatelji, knjigami, igricami, zanimivimi filmi, ki mu dajo snov za razmišljanje in kar bo hitro delil še svojemu krogu bližnjih znancev.

Venera v dvojčku preprosto potrebuje družbo in ne je, prosim, zapirati med štiri stene v že znani dolgčas. Četudi ob našem rojstvu Venera ni bila v tem znamenju, bo v vsakem med nami zbudila potrebo po prijateljih, hobijih, sprehodih, poznonočnih debatah, po intelektualnemu kompanjonu, sorodnemu, nikakor ne posesivnemu ali ljubosumnemu intimnemu prijatelju.

Strast ni tisto, kar polni Venero v dvojčku. Niti občutek varnosti, toplega ognjišča, domačih obrazov, polnega hladilnika, znanega objema v postelji, h kateremu se je, ko je bila še v biku, rada privila in ji je to pomenilo vse.

Poiščite besede, pesmi, verze in jo navdušite. Pa ne le nje, tudi sami sebe. Dajmo se naužiti navdiha, ki ga lahko lepo, dobro izbrane besede porajajo. Poslušajmo in bodimo slišani. Smejmo se in krohotajmo čim več, bodimo norčavi in prebudimo otroka v sebi. Naj se igra!

Značilno je, da se lahko stari odnosi v tem obdobju osvežijo, dobijo nov zalet, če le prisluhnemu tokratnim Venerinim potrebam. Odpravite se na izlet, na eno redkih prireditev, ki so dovoljene, v gledališče, na razstavo, saj potrebujemo dinamiko, nov, svež zrak, vetrič, veter. Dvojček nenazadnje vlada pljučem in resnično potrebuje kisik.

Nove ljubezenske zgodbe, nova znanstva pa bodo že od začetka imela pridih lahkotnosti in prijateljstva. Morda bodo to znanstva s kratkih potovanj in izletov. Z jezikovnih tečajev. Tečajev kreativnega pisanj. Krožkov in družabnih iger. Tarot večerov. Gledaliških delavnic, saj je Venera v dvojčku izjemna igralka, sposobnih mnogih transformacij. Dodala bi »izmenjave študentov in dijakov«, če ne bi živeli v oklepu realnosti. Njih ovire, ki vladajo, najbolj pestijo in mi je zanje resnično, do Lune in nazaj žal. Kot starši in učitelji si prizadevajmo, da jih slišimo in upoštevamo. Peljimo jih na zrak in komunicirajmo z njimi.

Znamenje dvojčka ima, kar priznajmo si, v sebi tudi površnosti. Če tega znamenja, te Venere ne boste intelektualno očarali, ohranili njenega zanimanja, povedali zgodbe tako, da vam bo ves čas sledila in vas resnično poslušala, ste izgubili njeno pozornost in zanimanje. V nekaj minutah se bo odločila in pozornost preusmerila drugam. Če vam ne bo uspelo ohraniti njene iskre v očeh, bi skorajda lahko rekli, da se od nje poslovite in počakajte na nekoga, ki se odziva na vaše besede ali pa na 2. junij, ko Venera preide v znamenje raka, ki želi ljubezen pokazati tako, da za nekoga skrbi, ne da z njim odlično komunicira.

Gibanje Venere v dvojčku bomo seveda pozorno spremljali, lahko pa takoj povemo, da bo imela nekaj časa mir, in sicer vse do 16. maja, ko se bo začela njena aktivnost šele kazati. Do konca meseca bo šla skozi konjunkcijo s severnim Luninim vozlom (17. maj), sekstil s Kironom (18. maj), trigon s Saturnom (19. maj), kvadrat z Neptunom (27. maj), vmes pa aspektirala še nekaj pomembnih asteroidov.

Glede na to, da bo svoje potovanje skozi znamenje dvojčka zaključila z inkonjunkcijo s Plutonom, ima konec njene poti nekoliko “bljakast” okus in bi bila laž, če bi povedali, da se bodo vse ljubezenske želje izšle po načrtih. Ali tiste ustvarjalne, partnerske, prijateljske. Bali se bomo razočaranja, obenem pa si želeli globoko spremembo. Mislim, da bomo konec meseca v precepu, saj bo na voljo preveč izbir in poti, in ker bomo nekaj (nekoga, tudi sebe) narobe razumeli, bomo malo razočarani. Nasloviti bomo morali strah, ki nas ovira, da bi storili korak naprej in se nečemu zavezali. Nekako ne bomo povsem zadovoljni.

Tako neoptimističen zaključek meseca potrebuje še vpogled naprej. Junija bo kraljica ljubezni svoje dneve preživela v raku, ko bo že na začetku ulovila trigon z Jupitrom, ki bo kmalu v ribah. Trigon je zagotovo pozitivno znamenje pozitivnih sprememb in zelena luč razvoju denarnih ali ljubezenskih dogodkov. Sekstila z Uranom in Neptunom sta še ena znanilca pozitivnih sprememb, tokrat iz zunanjih virov, torej ne iz bližnjih krogov, 26. junija in že kakšen dan prej pa bo aktivna tudi Venerina opozicija s Plutonom, ko se nam samo zdi, da obvladujemo neko ljubezensko ali denarno situacijo, dejansko pa ta skozi notranje strahove, ki nam jih vzbuja, kontrolira nas.

Ugotovimo lahko, da se bo Venerino res močno obdobje začelo julija, ko bo v levu. To bo zanjo, za naša doživljanja, simpatije, izkazovanja potreb in želja po estetskih, denarnih ali ljubezenskih užitkih, za dopust nenazadnje prelomen mesec. Takrat se bo Venera končno ujela z Marsom, in sicer kar v konjunkciji v levu (točno 13. julija) in bosta kot par spet začela plesati. Ta ples bo ponosen, vsem na očeh, brez sramu in skrivalnic ter dramatičen, glasen, velikodušen in radodaren poleg vsega.

Še prej bo julija Venera v opoziciji s Saturnom (7. julij) in kvadratu z Uranom (8. julij), kar je na prvo žogo prekinitev vezi s starejšo osebo, avtoriteto, družbenim redom in spust po toboganu smrti v povsem novo zvezo, službo, nakup, posojilo, nepričakovano potovanje, zaroko, poroko … Očitno je, da do julija, do svoje intimne revolucije, potrebujemo še nekaj predpriprav … Več kot potrpežljivost in sodelovanje z astrološkimi energijami nam ne preostane.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -