Nedelja, 6. 4. 2021, Mir v objemu Lune v biku + tedenska napoved

Morda vas zanima

- Oglas -

Čudovito deževno jutro, idealno za počivanje in res počasno prebujanje pod pokroviteljstvom padajoče Lune v biku, nam danes ponuja prav tako počasen, miren dan, v katerem ni pričakovati posebnih turbulenc.

Naklonjenost planetarnih energij nam pride prav pred vstopom v nov teden. Do četrtka bodo energije padale, upočasnjenost, utrujenost, neosredotočenost bo vse večja in res je pomembno, da prosti čas izkoristimo za počitek. V četrtek nas čaka najprej Sončni mrk, astronomski pojav, ko se Luna znajde med Zemljo in Soncem ter zastre sončevo svetlobo, ter rojstvo mlade Lune v dvojčku.

Mrk je seveda od zmeraj pojav, ki vzbuja pozornost. Zemlja, Luna in Sonce so poravnani v isti črti in ker je Luna pred Soncem, zastira sončevo svetlobo. V astrološkem pomenu je to trenutek, ko nekaj moramo izpustiti in dati prostor rojstvu nečesa novega. Ker gre za znamenje dvojčka, moramo iz glave spustiti idejo, ki nas ovira pri našem napredku ter zaobjeti tisto novo. Sončni mrk in mlada Luna nama sporočita, v povezavi s katero astrološko hišo in katerim področjem našega življenja se dogaja spuščanje stare ideje in rojstvo nove.

Našli se bomo na novi poti in glede na prilagodljivo znamenje dvojčka sprememba ne bi smela biti tako nemogoča in nesprejemljiva. Če ste morda že dlje časa razmišljali, da bi nekaj povedali, pa vam ni šlo z jezika, bo to eden takšnih trenutkov, ko je sprememba bolje sprejeta in naleti na manj odpora.

V spodbudo novim idejam, informacijskim in komunikacijskim, prihaja v petek kot naročena konjunkcija Sonca in retrogradnega Merkurja v dvojčku. Na Merkurjevi retrogradni poti, ki je, kot že vemo, precej zmedena zaradi kvadrata z Neptunom, predstavlja točko prestopa v obdobje večje jasnosti. Ker je Merkur še vedno retrograden in bo takšen ostal do 23. junija, si dajmo še nekaj časa, da povsem udejanimo in skristaliziramo to novo idejo. Zaenkrat ji dovolimo, da raste v nas in dobiva bolj jasno obliko.

Petek je pomemben tudi zato, ker Mars, moški, bojevnik, vojščak, aktiven udeleženec življenja, kreator sprememb, naša odločnost, športni duh, način, kako si nekaj vzamemo in uveljavljamo svojo voljo, iz mehkega, občutljivega, nežnega raka, ki se rad crklja doma in uboga svojo ženo, vstopa v veliko bolj drugačno znamenje – v ognjenega, fiksnega leva. Marsikaj se bo spremenilo, k sreči tudi na bolje. Počasi se bomo rešili občutka žrtve in žrtvovanja ter si bomo ponosno in pogumno vzeli tisto, kar mislimo, da nam pripada.

Zna biti, da nam bo že sobota zaradi kvadrata med Venero in Kironom prinesla pomembne ljubezenske trenutke, katerih izid lahko koga tudi prizadane, medtem ko nedelja že nosi nov ljubezenski zagon, navdihnjen s sekstilom Venere in Urana.

Današnja Luna v biku je kot darilo miru, ki si ga še kako zaslužimo. Dopoldan bo oblikovala sekstil z Jupitrom v ribah, popoldan pa sekstil z Venero v raku ter bodo njene mirne energije, potrpežljivost in nežnost spodbujale uživanje v vsem, kar nam je dobro znano in od nas ne zahteva veliko truda in prilagajanja. Zadeve bodo tekle gladko ne glede na to, kam se usmerimo in kaj počnemo.

Užijmo blagodejnost nedelje in lep dan!

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

Prejšnji članekSkutina pita z breskvami
Naslednji članekSok iz brusnic z medom
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -