Nedelja, 4. 4. 2021, Merkur je v ovnu

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro!

Z današnjo padajočo Luno v kozorogu in njenim kvadratom s Soncem v ovnu smo se znova znašli v situaciji, ko čutimo razkorak med občutki resnosti in odgovornosti, h katerim v svoji čustveni previdnosti kliče ne prav čustven kozorog, ter notranjimi, egoističnimi željami, da bi sledili lastnim načrtom in ciljem, kar je želja ovna.

Kjer je kozorog previden, oklevajoč, premišljen, bi oven rad dosegel takojšen uspeh, sprožil hitro akcijo in dobil, kar bi hotel. Kar očitno ni povsem možno, saj v svoji neposrednosti pozablja na previdnost. Obenem pa oven spodbuja kozoroga, naj vendar ne okleva toliko, saj priložnost zamujena ostaja za zmeraj – zamujena. Se bosta zmenila za usklajeno akcijo? Skombinirala previdnost in odločnost ter ob tem ohranila spoštljiv medsebojni odnos? Vredno se je potruditi.

To dogajanje bo na moči med 10. in 14. uro, popoldan bo Luna oblikovala kvadrat z Venero v ovnu, iz katerega pa bo prešla v trigon z Lilith, pozno zvečer pa še v sekstil z Neptunom. Popustljivi bomo, želeli si bomo naklonjenosti, pristajali na kompromise, upali na prijaznost, podporo, na nekaj hrane za naša čustva. Spodbuda v obliki trigona z Lilith bi lahko povsem razorožila Luno v kozorogu in ji za konec dneva vdahnila toplino, senzualnost, ženstvenost. In če bomo v posteljo legli tako uglašeni z energijami, nam sanjavi, nežni sekstil z Neptunom prinaša lepe, mirne sanje.

Kaj pa Merkur in njegov današnji vstop v ovna, v katerem bo širil svojo besedo vse do 19. aprila? Merkur ima pred sabo dobro pot, njegove odločne besede bodo večinoma imele harmonično podporo drugih planetov in tako samozavesten bo potoval vse do 17. aprila, ko ga čaka edini kvadrat, in sicer s Plutonom.

Kvadrat Merkurja in Plutona bo v svoji nižji obliki izpostavil besedni boj, obsedenost, zasledovanje, podtalno pridobivanje informacij, prinesel bo resnico, ki ruši skrite strukture. Na višji ravni nam omogoča natančno raziskovanje, poglabljanje, iskanje odgovorov, študij, daje zdraviteljske sposobnosti in izpostavlja moč besed.

Kar nismo uspeli ali si upali povedati doslej, od tega trenutka naprej postaja preteklost.

Srečno v današnjem dnevu!

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -