Nedelja, 23. 5. 2021, Ko ni vse tako, kot se zdi

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro v dan, ki naj bi si ga zapomnili! Držimo pesti, da samo po dobrem. Pa začnimo.

Luna raste in je še vedno v tehtnici, kjer se bo pozno zvečer srečala s Plutonom v kozorogu, seveda v kvadratu. Prebudil bo naše podzavestne želje, nam nastavil ogledalo, pokazal, da je v naš dobra doza še živega ljubosumlja, posesivnosti in maščevalnosti. Saturn obrača retrogradno ter kliče k premisleku o zadevah, za katere smo mislili, da smo že vse premislili in odločili, kvadrat Merkurja in Neptuna pa spremlja naše pogovore, srečanja, misli ter nas navdaja z občutkom lažne sreče, obdaja z iluzijami o idealu, ne sliši resnice ali pa jo sam napačno interpretira, nas potaplja v alkohol in druge opojnosti, na plan prinaša poeta, glasbenika, umetnika, in če smo dovolj trezni, kar bi danes le znalo prevladati, konfrontira, se z zavedanjem sooča z resnico, razpihuje meglice, ki se okoli nje nabirajo, preverja, kar je slišal.

Z obdobjem Saturna vas seznanjamo v posebnem prispevku.

Vrnimo se k Luni v tehtnici, kraljici iskanja kompromisov in harmonije. Že dopoldan se bo počutila razpeto. Trigon z Venero v dvojčku ji govori, naj bo družabna, vesela, duhovita, klepetava, sočasni kvadrat z Marsom v preobčutljivem raku pa jo dela čudno vzkipljivo, jezljivo. Venera in Mars sta torej v semisekstilu in ne vesta, kateri pristop ubrati, da dosežeta, kar si želita, Luna pa s poskusom balansiranja situacije posega vmes.

Zanimivo je, da ima dan tudi svojo pozitivno plat, ki vlada popoldnevu. Trigon med Luno v tehtnici in Merkurjem v dvojčku je danes naš svetilnik. To so trenutki, ko smo se sposobni pogovarjati in si povedati tudi pomembne stvari ter v tej komunikaciji ne čutimo užaljenosti, nimamo potrebe po skrivalnicah in lažeh, če le čutimo, da smo sprejeti takšni, kot smo in da nam je sogovornik naklonjen in brez vsakega obsojanja.

Večerna Luna v kvadratu s Plutonom je trenutek, ko se lahko po tako pestrem in utrujajočem dnevu (Saturn je vendar retrograden in na to spremembo se moramo šele navaditi) vzbudija tista kompulzivno-obsesivna čustva neizraženih ljubezni in naklonjenosti. Ni trenutek, da nam spodrsne in povemo ali pošljemo povsem nerealno pismo, sporočilo, besedo, polno neiztrohnjene strasti ali jeze. Kvadrat Merkurja in Neptuna ni nekaj, čemur gre zaupati, to smo že povedali, in naš um je v oblaku. Naj si zapisuje in tako zjasni svoje misli, na Plutona pa naj naslovi prošnjo po večji notranji moči in sposobnosti samonadzora.

Varčujmo z energijami, bodimo čim bolj jasni, če pa imate vprašanja o svoji osebni astrološki karti, jih pišite na alenka@znam.si.

Srečno in lep dan!

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -