Nedelja, 18. 7. 2021, Kaj ima nadzor z ljubeznijo?

Morda vas zanima

- Oglas -

Sonce sije, morje je čisto in modro, skale so tople in vabljive, pred nami pa nedelja, za mnoge nedelovna, ki nam daje čas, da užijemo življenje. Ni razlogov za grenke, zaskrbljene misli, ki nam na trenutke ne dajo dihati. Ali pač? Opozicija Sonca v raku in Plutona v kozorogu si že misli, da ni vse tako ok, intenzivna čustva današnje Lune v škorpijonu pa te misli še krepijo. Karkoli se v nas nabira, lahko sprostimo na zdrave ali manj zdrave načine. V vsakem, tudi v tem trenutku. S fizično aktivnostjo, ki preusmerja naš um ter, seveda, počasnim, globokim dihanjem, ki umirja celice, jim prinaša kisik, znižuje adrenalin in nas vodi k bolj umirjenemu sobivanju s samim seboj.

Luna v škorpijonu raste, njene čustevne zgodbe pa se bodo intenzivirale popoldan. Najprej bo oblikovala trigon z Merkurjem v raku, ki ji daje usklajenost čustev in uma, zmožnost besed, prijateljskih pogovorov, ki se nanašajo na naše najbolj intimne svetove.

Res pa je tudi, da se v to skladno komunikacijo vpletata tako kvadrat s Saturnom v vodnarju kot opozicija z Uranom v biku, ki s svojimi močnimi, globalnimi energijami ne prispevata k miru, temveč prej nemiru.

Saturn Luno navdaja z vibracijami strahu, pred njo postavlja blokade, ne kaže ji ljubezni, kakršno si želi, je hladen in distanciran, družbena pravila so na prvem mestu. Luna v škorpijonu se s tem ne more strinjati, o čemer bo spregovorila opozicija z Uranom. Njene reakcije lahko v trenutku uberejo nepričakovano, uporniško, bolj svobodno pot, saj so to trenutku, ko ni več tako navezana na svojo lastnino, materialno in intimno, in si lahko privošči, da z nečim prekine, se od nečesa oddalji, vzpostavi svojo lastno distanco, ki je tudi odmik od pravil Saturna.

Nenavezanost, osvoboditev od nečesa, kar nam ne prinaša mirno spanje, kar nas boli, o čemer obsesivno razmišljemo, tisto, na kar smo prostovoljno priklenjeni, kar v nas vzbuja željo po popoldnem nadzoru nad drugim, po razkrivanju skrivnosti, ki nas obdajajo ter nas podzavestno spominjajo na vzorce, ki smo jih pobrali že zgodaj v našem življenju – vse to je podkrepljeno z opozicijo Sonca in Plutona, majhnim diktatorjem, ki se boji izgube in zato s strogostjo, nadzorom, kaznovanjem drži svoje ljubljene ob sebi.

Nedelja je gotovo dan za razmišljanje o temah našega notranjega diktatorja, lahko opazujemo, katera orodja pri tem uporabljamo, kakšne manipulativne besede govorimo, na kakšne načine iščemo nadzor, kako se izraža ta naša manipulacija.

Če do tega vzpostavimo distanco, bomo prišli v fazo zanimive introspekcije in se nečesa osvobodili, se nečemu, kar vsa ta leta počnemo, nasmejali. Tako kot Sonce tudi Luna danes išče osvoboditev. Morda si bosta ego in duša znala pomagati. Rezultate njunega sodelovanja bomo vedeli že v ponedeljek zjutraj.

Srečno in lep dan!

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -