Nedelja, 18. 4. 2021, Izziv makrona ali Luna v raku

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro!

Luna raste in je v raku, kjer je poudarek na družini, domu, kuhanju in pečenju, razvajanju, pokroviteljskemu odnosu, kokoški, ki pod krilom skriva piščanca, skrbi za sočloveka nasploh. Ta materinska Luna že zjutraj oblikuje lep sekstil z Venero v biku, naklonjen pa ji bo tudi popoldan in živahen vpliv Urana.

Vemo, da voda in zemlja lepo sodelujeta, da gre za dve plodni ženski energiji, ko so potrebe uravnane z željami, za aktivacijo sekstila pa potrebujejo le nekaj spodbude. Na tem mestu v zgodbo stopi makron, saj je Luna v raku akka pisoča astrologinja sprejela izziv in se bo prvič v življenju lotila te sladke packarije. Začne se tako, da najprej postaraš beljak, kar pomeni, da že od včeraj stojijo v hladilniku in spuščajo odvečno vodo.

Glede na to, da se v to harmonijo prav tako popoldan nepričakovano vmeša Kiron v ovnu, s katerim bo Luna v raku oblikovala kvadrat, nas lahko kar iznenada preplavijo morda nerazumljeni občutki strahu, nesprejetosti, lahko tudi jeze, ker smo nekomu ali pa nekdo nam znova z vso težo stopili na prst in joj, to boli!

Če se zazremo še v trenutno aktivno tako imenovano inkonjunkcijo Marsa v dvojčku in Plutona v kozorogu, kjer želja po akciji sreča nepričakovano oviro v podobi strahov, za katere smo mislili, da so že zdavnaj izumrli – pa niso -, je izziv popoldneva dejansko v tem, da se soočimo z izzivom in se mu ne pustimo ustrahovati. Naj nas pogum ne zapusti, ne zazidajmo se v nedostopen grad, jokajoč v najvišjem stolpu, kako smo osamljeni in ubogi.

Z današnjo nedeljo se tudi poslavljamo od ovnovskih energij, ki so nas ponesle v pomlad. Pomahali bomo v slovo Soncu in Merkurju v ovnu, ki že jutri vstopata v znamenje bika, ter se zahvalili za pogum, izkušnje, odločnost, nauk o mirnosti tudi v najtežjih situacijah, radost zaradi prebojev, ki smo jih storili zase ali v pomoč drugim. Čao, vidva, vse do prihodnjega leta!

Če se komu zdi, da je bila ovnovska epizoda naporna, se nekoliko moti, saj nas je zgolj pripravila na tisti čas v letu, ko znamenje bika preverja, kako trden in stabilen in ploden je njegov svet oziroma seme, ki ga je posejal v času ovna.

Vladavina bika bo že ta teden resneje na preizkušnji, in sicer prav na področju potrpežljivosti in zaupanja v samega sebe. V biku bodo štirje planeti – Venera, Sonce, Merkur in Uran, v družbo, da jim ni dolgčas pa še Lilith. Fiksne energije znova jemljejo prevlado. Načeloma bi jim moralo iti prav lepo, tako usklajenim. Pa saj jim tudi bo. Le izziv Urana in Saturna morajo prežvečiti. Že ta teden.

Ne izpustimo iz rok moči, tiste stvarne, samo naše, ki se nanaša na občutke doseganja ciljev, uresničevanja sanj, ohranjanja pozitivne samopodobe, saj nam vse to daje moč in vrača nasmeh srca. Ohranjajmo tudi samokontrolo, četudi se nam nekaj postavi nasproti, glede česar upam in mislim, da nas je obdobje ovna pošteno ozavestilo.

Ko se vrnejo občutki nesprejetosti, zavrnjenosti ali osamljenosti, ko se vrne utrujenost zaradi bremen odgovornosti, se spomnimo na moč pozitivne misli, ki generira pozitivna dejanja. To je darilo, ki si ga lahko podarimo in nam je zmeraj na dosegu roke.

Povejmo vnaprej še to, da v petek vstopa Mars v znamenje raka in sprememba energije bo še kako opazna: malo bolj bomo zadržani, sramežljivi, a tudi trmasti in odločni. V tem že sedaj dolgem postu ne bomo razpredali še o tej spremembi, bomo pa od petka naprej nečemu, kar je zelo intimno naše, zagotovo stopili odločno v bran.

Srečno v današnjem dnevu, pogum v nelagodnih situacijah je danes naša vrednota!

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

Prejšnji članekBananina torta brez peke
Naslednji članekPiščančji golaž
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -