Nedelja, 17. 1. 2021, Obljuba svobode je v zraku

Morda vas zanima

- Oglas -

Energijsko usklajena sobota je za nami. Zdelo se je škoda besed za astro nasvete, ko pa je vse vajeti prevzela intuicija, podkrepljena z Luno v ribah. Izjemno zanimivo bi bilo slišati vaše zgodbe o razpokah, ki jih čutite v sebi glede vzorcev obnašanja, dojemanja, razmišljanja. Glede fiksnih navad, odzivov, besed, ki jih uporabljamo. Razpok, skozi katere na naše zgodbe sije svetloba, bo v prihodnjem tednu vse več, uverturo ali kar generalko pa ji danes z neučakanostjo, tudi nesmotrno, “samo da dogaja” uporabo energije, odpirajo zračne in zemeljske energije Jupitra in Urana. Jupiter je že dobro seznanjen z vodnarjem, v katerem trenutno biva in širi bolj univerzalne filozofije o tem, da smo vsi eno in da se moramo prilagoditi višjemu dobru, kar naš ego pač ni. Jupitra v vodnarju lahko dojemamo kot gosta, ki je prišel za eno leto na počitnice v svobodoljubno okolje, ki ga ne omejuje, spoštuje njegove vsečloveštvo obsegajoče dobrodelne namene in dejanja ter ga celo vabi na obisk, da bi se užilo njegovega vpliva. Jupiter v vodnarju nas osvobaja navezanosti na materialni svet kozoroga, iz katerega je pripotoval in nas usmerja v razvoj humanitarne filozofije in delovanja.

Jupiter v tem okolju ni sam. Gostitelji so eno od sob, in to v istem nadstropju, za prihodnji dve leti oddali Saturnu, s katerim se Jupiter trenutno kar dobro razume in sta v nekakšni simbiozi. Pod njunim botrstvom nastajajo nove strukture naših bivanj, zmožnosti, da delujemo drugače, ideje dobivajo formo, gradi se nov svet. Ampak, ej, v njuno interakcijo trenutno posega priotnost kar dve bikov, ki sta se nastanila v bližnjo vas. Mars in Uran trenutno vsak v svoji sobi premikata pohištvo in se nameščata, da bi jima bilo bolj udobno, a Uran je napet, še malo bolj napet od Marsa, in potrebuje vsaj nekakšne spremembe v svoji oprijemljivi realnosti, varnosti, predvidljivosti, katere del je postal, a z nje želi tudi stresti tisto, za kar je doslej ugotovil, da ga omejuje. Potrebuje pogovore, ideje, dejansko stik z vodnarjem, ki mu nenazadnje tudi vlada. S svojimi naelektrenimi čutili preverja, ali je tisto, kar dojema, pravilno, je njegova varnost ogrožena, je vsa njegova nenavadna posest na kupu, in danes, ko bo povsem po naključju srečal Jupitra, ki se kot ideja sprehaja naokrog in prehaja meje ter vstopa še k sosedom, bikom, bo Uranovo nelagodje še bolj izpostavljeno. Kaj ti Jupiter širi ideje, ki so mu blizu, ki resonirajo z njegovimi atomi. Le kaj ta Jupiter hoče od njega?

Upor je v zraku. Sobe so premajhne. Pohištva je preveč. Vse nas utesnjuje in nič širše ne bo postalo. Ker so stene tam, kjer so. Ker v materialnem svetu meje so, kjer so. To naključno srečanje bo prvi in edini letošnji kvadrat Jupitra in Urana, ki ga gre pozorno opazovati oziroma nameniti pozornost nenavadnostim v materialnem svetu, ki nam bodo v tem nelagodju prišle na pot. Za Urana v biku je znamenje vodnarja trenutno edina možnost za interakcijo, saj drugih odnosov sedaj nima. Kdo zmaguje v sporih med tistimi, ki ne znajo popustiti? Videli bomo že v sredo, ko bo trma dobila dodaten pospešek in si bosta Mars in Uran utrla novo pot, magari skozi zid. Bik že ve, zakaj ima rogove.

Užijmo se miru današnjega dne, ki ga najdemo z Luno v ribah in torej glasbo, naravo, vodo, knjigo, romantiko. Velikih pogovorov in velikih obljub in velikih akcij morda niti ne potrebujemo. Do ponedeljka. Takrat bo Luna že v hitrem, ukazovalnem, impulzivnem, glasnem ovnu in ta zagotovo ne misli, da zmagovanje ni pomembno. Seveda je!

Srečno!

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -