Jupiter vstopa v ribi

Morda vas zanima

- Oglas -

V noči s četrtka na petek Jupiter iz vodnarja, v katerem je od decembra lani, začasno vstopa v znamenje rib. V njem ne bo ostal dolgo, saj bo prispel samo do 2 stopinje (vsako znamenje ima 30 stopinj, ves zodiakalni krog pa seveda 360 stopinj). Zelo kmalu bo namreč retrograden (20. junija) ter se 28. julija vrača v vodnarja, v znamenje rib pa povsem zares vstopa šele 28. decembra in ostaja do 10. maja 2022, ko preide v ovna, nakar se jeseni 2022 vrne v ribi in v njih ostane še dva meseca – do 21. decembra 2022). 

A čeprav bo Jupiter kmalu retrograden in znova v vodnarju in ves zračen, nam bo med to kratko ribjo avanturo dal okus nečesa, kar je onkraj materialnih sfer in posega na področje duhovnosti, povezanosti z naravo in univerzumom, vere, vizij in navdiha, ki je vseljubeč.

V rodovitnem ribjem oceanu lepo rastejo in se razvijajo kultura in umetnost, znanost kot sta astronomija in fizika (A. Einstein je bil riba), povečuje se zanimanje za psihologijo, ezoteriko, razvija se sočutje, ponotranjanje tujega trpljenja, odpuščanje. Znamenje rib je tudi plodno in ribe rade rečejo, da jih je dovolj samo pogledati, pa zanosijo. In seveda je tudi znamenje ljubezni, ki pa za svoje zadovoljstvo nujno potrebuje še duhovno povezanost z intimnim partnerjem.

Jupiter je največji planet našega osončja, potuje počasi in za pot iz enega znamenja v drugo potrebuje približno leto dni. Vlada strelcu, je tudi sovladar rib, in se bo v tem znamenju počutil, kot da je prispel domov. Naklonjen bo vodnim znamenjem (rak, škorpijon, riba) ter jim pomagal odpirati vrata harmoničnih priložnosti (če se ne odprejo, trkate na napačna, dajmo se tega zavedati!), s sekstilom bo pomagal rojenim v znamenjih bika in kozoroga, device z opozicijo opozarja na potrebo po partnerstvu in romantiki. Z njegovim bivanjem v ribah se bosta težko uskladila lev in tehtnica, oven in vodnar ne bosta ne winnerja ne luzerja. Največ novosti, sprememb in aktivnosti, ki jih kličejo, naj se prebudijo, lahko pričakujejo dvojčki in strelci, ki pa jim k sreči spremembe in spreminjanje ter nenehno prilagajanje ni tuje.

Jupiter je dobromisleč, velikodušen, navdušen, naiven, optimističen, rad preveč poje in popije, hitro razvije alkoholizem in odvisnosti, saj mu v ribah niso tuje naravne ali sintetične droge, ki odženejo realnost proč. Našim mislim daje krila, sanjam barve, obdaruje nas z dobro voljo, sipa srečo in zadovoljstvo, veliko obljublja, najprej skoči in šele potem reče “hop!”, širi stvari – tako dobre kot slabe.

V ribi je nazadnje vstopil pred 11 leti, 19. januarja 2010, vmes okusil ovna in se vrnil v ta vodni svet ter v njem plaval do 23. januarja 2011. Sorodnim astrološkim dušam bo zanimivo, da je na poti skozi ribe oblikoval sekstil s Plutonom, ki je komaj vstopil v kozoroga, opozicijo s Saturnom v devici, ki je izravnala sanje in realnost, konjunkcijo z nepredvidljivim Uranom, takrat prav tako v ribah, njegove sanje o idealih pa je s tako imenovanim semisekstilom rušil in s prirojenim idealizmom spet gradil Neptun v vodnarju. Severni Lunin vozel je bil v kozorogu in Jupitra spodbujal, naj vztraja na svoji poti, pri doseganju svojih želja.

Morda se spomnite časov pred toliko leti. Morda spomini na Jupitra v ribah niso najlepši in nas opominjajo, da rožnati svet, ki ga sanjamo, mora opraviti preizkus, lahko tudi težak preizkus, preden se zbudi in v svoje sanje vnese še resnost, odgovornost in skrb njegovega nasprotnega znaka – device.

Devica s svojimi lastnostmi pomembno dopolnjuje ribi, to sem na lastni koži zagotovo ugotovila že milijonkrat, in pomembno je, da se ves čas učita ena od druge, se sprejemata. Morda nam ti spomini, ta zavedanja pomagajo, da tokrat z večjo odgovornostjo, skrbjo, tudi pozornostjo in nezaletavostjo sledimo svojim sanjam. Da ne čakamo na zunanjo pomoč, višjo silo, ki bo z dežjem napojila zemljo, temveč kupimo tisto cisterno ali zbiralnik ter cev za vodo sami vzamemo v roke. Res je pomembno, da delujemo in ne čakamo, da nam kaj pade z neba. Ribe zaradi nedelovanja tako pogosto spustijo lepe priložnosti, da mi je zato občasno kar slabo.

Jupiter med svojo kratko potjo v ribah nima bližnjih srečanj z zunanjimi planeti, bo pa 4. junija oblikoval krasen trigon z Venero v raku, kar prinaša zlahka pridobljeno bogastvo in obilje. Lahko ga bomo šteli v evrih, ki smo jih zadeli na loteriji, morda se pojavi kot nova, sanjska poslovna priložnost ali pa romantično srečanje s premožno, senzibilno osebo, ob kateri bo materinska Venera v raku zacvetela. A kaj, ko nas že 15. junija čaka inkonjunkcija Jupitra z Marsom, sveže prispelim v leva, 29. junija pa še inkonjunkcija z Venero v levu. Želje ne bodo ne kompatibilne ne usklajene. Verjetno se bomo počutili, kot da nas nekdo ali nekaj zafrkava, vleče za nos, obljublja preveč, nas pelje za seboj nekam, kamor še ne vemo, če bi šli. Riba se rada prepusti tujim vodilom, tudi ko ji srce govori, naj tega ne počne.

Če si bomo dali čas, da se z nekom uskladimo, konec julija sledi nagrada v obliki opozicije med Venero, takrat sveže v devici, in retrogradnim Jupitrom na nulti stopinji ribe. Ne bi me presenetilo, če bi nekdo naznanil poroko, zaroko, videl tisti loterijski milijon, dobil tisto noro priložnost ali pa bomo preprosto globoko začutili, da nam je dobro, da smo globoko v sebi zadovoljni. Gre za daj/dam situacijo, ko si je koristno priti naproti.

Obilje, ki si ga obetamo, prihaja, vendar moramo biti potrpežljivi. Danes opolnoči bi se spodobilo, da Jupitru odpremo pink champagne in nazdravimo. Ribja omotica tako in tako ne bo trajala dolgo. Dobrodošel, dobrodušni velikan!

Srečno v objemu oceana, kjer bomo spoznali sorodne duše. Ne izberite si samotnega otoka. Dobro plavajte, naučite se tudi kravla in potapljanja, če pa imate osebna astro vprašanja, z njimi kar na plan na email naslov alenka@znam.si.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -