Četrtek, 7. 1. 2021, Drži se, Luna, ostani mirna

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro z Luno v škorpijonu in sveže prispelim Marsom v biku, ki si včeraj ni mogel pomagati in je slovo od ovna naznanil s potresom in poskusom državnega prevrata. V nekaj urah so se zgodili potresi, upori, toča in prometne težave. Tudi tisti, ki jih težave niso neposredno prizadele, so začutili težo, ki lega na svet in prinaša spremembe, ki si jih ne želimo. Samo v normalo se hočemo vrniti, a ne. Tja, kjer smo bili v začetku lanskega leta. Spopad med starim in novim, med hladnokrvno avtoriteto Saturna v hitrem, zračnem prinašalcu informacij vodnarju, ki nam nalaga nove in nove omejitve, in Uranom, značilnem po svojih nepričakovanih, revolucionarnih prijemih, ki namerava s svojim bivanjem v počasnem zemeljskem biku povzročiti tektonske premike, se začenja.

Včerajšnje dogajanje v ZDA, kjer so protestniki, podporniki predsednika, ki je izgubil volitve in njegovega imena sploh ne želim omenjati, v imenu svoje obsesije (spodbujeni s vplivom ponedeljkove konjunkcije Merkurja s Plutonom) vdrli v Kongres, nam je lahko v razmislek. Še sploh, ker na nebu še vedno sveti zavajajoči odnos med iluzionistom Neptunom in točko naše življenjske poti severnim Luninim vozlom. Iluzije, ki se nam ponujajo in so na delu do 19. januarja, niso del naše poti.

Če se zazremo vase, katere drastične spremembe v imenu resnice, ki jo zagovarjamo, bi želeli izpeljati? Je resnica, v imenu katere bi bili pripravljeni rušiti vrata in zidove, dovolj verodostojna, da bi se njeni moči veljalo predati? So avtoritete, ki jim sledimo in svojo usodo polagamo v naročje, vredne tega dejanja? V imenu koga in za kaj se sploh bojujemo? Drznem si trditi, da se vse prehitro in prelahko odrekamo svoji moči in iščemo odrešitelje, ki to sploh niso, so pa dovolj dobri retoriki, da se znajo s svojo aroganco predstaviti kot edina prava pot. Spomni me na razpad države, iz katere smo izšli, v kateri smo določene slavili kot osvoboditelje, pa so se izkazali kot navadni kriminalci. Se lahko spomnimo svojega navdušenja nad nekimi junaki, pa jih danes ne bi pobrali niti na avtoštop? Se lahko zbudimo iz te zaslepljenosti in navdušenja, ki nam jo – takšnim nesamozavestnim kot smo – vzbujajo kar v en dan postavljene samooklicane elite? Če želimo spremembo, bodimo sprememba najprej samim sebi. Ne ponujajmo svoje dragocene moči vodjem, saj nas zlahka izkoristijo kot živi ščit, ob zmagi pa nam obrnejo hrbet. Kaj pa smo drugega pričakovali?

Današnja Luna v škorpijonu nima lahkega dela in ga ne bo imela še nekaj časa. Dve leti se bo vsak mesec srečevala s Saturnom v vodnarju in se vsakič znova spraševala, kako naj preživi njegova vsiljena pravila in jih uskladi s svojimi. To jo čaka že zgodaj zjutraj. Fiksnih energij, ki ne marajo sprememb, se jim upirajo in se jim kljub temu ne morejo izogniti, bo danes še več. V boksarskem ringu bosta še Mars, Jupiter, Uran in kot zadnja gospa Lilith, tisti antipod pridne žene, ki uboga, kar ji drugi rečejo. Besede bodo ostre, trma bo rodila še več trme, tukaj so spopadi med idejami, avtoritetami, spopadi med družbenimi razredi, vse te občutke pa lahko načeloma benevolenten in človekoljuben Jupiter napihne do neba. Ah, niso lahke, rečejo v Istri. Naše notranje potrebe bodo trčile z mnogimi svetovi in že sedaj se velja pripraviti na to dolgo obdobje, v katerem bo plaval škorpijon, načeloma nezaupljiv, vase zaprt in seveda fiksirano trmast. Naj sledi svojim ciljem, tam je njegova fiksacija najbolj učinkovita, izzivom, ki mu jih bodo nalagale institucije in avtoritete, pa se bo moral vsaj nekoliko prilagoditi.

Nasvet? Vzamimo veslo v svoje roke in mirno, počasi vodimo barko. Notranji nemir umirimo z meditacijo, ohranimo integriteto, premislimo, za koga in za kaj ali proti čemu se bojujemo. Zadeve so se komaj začele dogajati, zato ne skačimo v ogenj za nikogar. Še. Naprej moramo razumeti in šele v februarju nam bo jasno, kaj se nam je sploh zgodilo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -