Četrtek, 29. 4. 2021, Kako ugoditi Lilith?

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro!

Danes bomo opazili, da zna biti Luna v strelcu tudi premišljena gospa. Danes se bo namreč prav tako obnašala, mirno in skulirano.

Luna je v svoji padajoči fazi, ko vemo, da ne gre začenjati novih ciklusov, saj so odmevi zadnje, torkove polne Lune dovolj močni, da bomo dogodke premlevali še dva tedna.

Luna danes dopoldan oblikuje trigon s Kironom v ovnu, ki bo besedo ali dve namenil svojim čustvenim ranam, ki izhajajo iz občutkov zapuščenosti in nesprejetosti, a jih bomo s pomočjo harmoničnega trigona zgladili oziroma nas niti ne bodo prizadele. Obnašali se bomo odraslo in mirno konfrontirali situacijo.

Dopoldan bo aktivna tudi Lunina opozicija s severnim Luninim vozlom v dvojčku (in seveda konjunkcija z južnim vozlom v strelcu). Obudili se bodo spomini, stare filozofije, ki so za nas, za naš razvoj že zastarele, saj bomo prejeli natančne informacije, ki so pomembne za našo sedanjost in prihodnost. Ni jih za odvreči, čeprav se nam lahko zdi, da nas potiskajo v osamo, daleč od tistega, kar poznamo. Da nas delajo ranljive in se zato moramo umakniti. Pa ni tako, le sprejeti moramo nova dejstva in se jim nehati upirati.

Zgodaj popoldan sekstil s Saturnom umirja, stabilizira, ureja stvari, jih usmerja, preverja. Informacije, ki smo jih dobili, usklajujejo z novimi smernicami. Zaupanje, prijateljski nasvet nasvet prihaja v obliki učitelja, starejše osebe, tudi avtoritet, učiteljev, vodij.

Da zadeve ne bodo dolgočasne, bo poskrbela konjunkcija, torej tesen stik Merkurja z Lilith v biku. Merkur v biku je počasen, temeljit mislec, ki spregovori le takrat, ko je prepričan v stavek, ki ga izgovarja. Srečanje z neukročeno žensko Lilith ga lahko prevzame in navdihne ali pa tudi prestraši, saj je pred nekaj dnevi prestal šok srečanja s Saturnom in hladnost, distanciranost, ki je iz njega spregovorila.

Lilith govori, kar misli, in ker je trenutno v biku, misli na vse tiste zemeljske, senzualne stvari, na otipljivo in konkretno, na obilje in obline, na uresničevanje svojih primarnih potreb. Lilith misli nase in to bo tudi povedala.

Luna v strelcu, ki nenazadnje barva dan, vibracij bika ne lovi in ne razume najbolje, saj sta znamenji v inkonjunkciji, torej vedno na robu usklajevanja, ki pa se nikoli ne konča.

Trezni optimizem, ki ga ima današnja Luna v strelcu in s katerim izpolnjuje svoje cilje, ni v harmoniji z mesenimi željami Lilith v biku in niti z počasnim načinom Merkurjeve komunikacije. Morda bo gospa Lilith nestrpna, neučakana, češ kako je lahko nekdo ne razume in ji takoj ne udovolji, ampak tako je. Luna v strelcu bo morala izvesti nekaj čarovnije, če se bo hotela uskladiti z zunanjimi impulzi. Ti bodo aktivni še jutri dopoldan, ko se nadaljujejo teme o neusklajenosti.

Pot do lepše, bolj razumljive komunikacije leži v sekstilu Merkurja z Neptunom, ki bo aktiven že danes zvečer in prebuja intuitivno razumevanje. Ko se ta dva povežeta, nikogar ne želimo prizadeti. Ugotovili bomo, da so besede lahko tudi nežne in nudijo tolažbo, ugodje, zadovoljstvo.

In če nas daje osama in ni nikogar za lep večerni pogovor, še vedno imamo glasbo, knjige, filme, umetnost in kulturo nasproh, ki nam hrani dušo in h kateri nas tudi usmerja ta nežna energija sekstila z Neptunom. “Play it again, Sam!” rečejo v filmu Casablanca. Zaigraj še enkrat, Sam, da bo vsem lahka noč.

Srečno in lep dan!

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -