Četrtek, 25. 2. 2021, Plusi in minusi

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro!

Optimizem Lune v levu je danes že na preizkušnji, od naše notranje samozavesti in mirnosti pa je odvisno, ali nam bo med slalomiranjem spodrsnilo ali ne. Zagotovo se splača poskusiti, saj bo dinamična Luna dan končala pomirjena in v harmoniji s svojim notranjim kompasom. In morda z njo tudi mi.

Ta “morda” ne zveni dobro, a ne. Kje je tu optimizem, ki smo ga čutili še včeraj? A trenutno počutje ni naključno, saj je že zgodnje jutro prineslo vse možne kontradiktornosti, kar jih lahko prinese trčenje energij, ki jih sprožajo fiksna znamenja bika, leva in vodnarja in katerih energija bo kot svoj prevodnik uporabila znamenje škorpijona. Ali pa bodo slednji tisti, ki jim bo ta fiksna energija najbolj koristila pri predoru naprej.

Luno izzivajo Uran, ki ji znova namiguje, da so spremembe nujne in naj se prilagaja, za njim Saturn, ki s svojo opozicijo hladi Lunina čustva in jih ne vrača, temveč nadzoruje. Kot da to ni dovolj, je tu Merkur, ki bi rad klepetal o občutljivih temah – seveda na vodnarski, distancirani način, ki Luninih močnih, toplih čustvenih potreb ne more razumeti. Bi pa o njih klepetal. In kot da to ni dovolj, se bo popoldan v medsebojne odnose vmešala še Lilith. Njeno prisotnost aktivno čutimo že nekaj dni. V začetku tedna se je dobro razumela z Luno v raku in so njene odločne besede imele trohico sočutja. Tokrat pa je izzvana tudi ona, kar se zna manifestirati z žensko jezo in tudi strupenim jezikom.

Karkoli se bo dogajalo, bo še bolj napihnjeno zaradi Jupitra. Možno je pomanjkanje samozavesti, kar je za znamenje leva nekaj nepredstavljivega, in takojšnje iskanje načinov, kako potolažiti ta občutek. Običajno s pretiravanjem v nečem, kar nas hitro zadovolji. Ob koncu dneva se bo vrnil tisti občutek, da nekaj vendar delamo prav.

Kajti na voljo nam je moč, rekli smo ji naravni doping, ki ga daje še kako aktiven trigon med Marsom in Plutonom, pozitivnost našega lastnega navdiha, originalnosti izražanja s Soncem v sekstilu z Uranom ter pomemben astrološki premik, ki se imenuje “Venerin vstop v znamenje rib”.

Doslej bolj prijateljska, distancirana ljubezenska čustva bodo poprijela drugačen ton. Zagotovo bolj ranljiv, sanjav, tudi solzav, melanholičen. Ljubezen je žrtev in je žrtvovanje, govori Venera v ribah. Ne bomo je mogli preslišati, res pa nam je ni treba niti povsem ponotranjiti. Njena pot skozi znamenje bo precej harmonična in se nam ljubezni ni treba bati. Ljubezen je nenazadnje tudi navdih.

Sindroma matere Terezije se bomo rešili že ob pomladanskem ekvinokciju. Na nas in naše odnose bo posijala toplina, ki jo bosta v ovnu sprožala tako Sonce kot Venera. In vse bo lažje.

Srečno v krmarjenju današnjega dne!

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -