Četrtek, 22. 7. 2021, Venera v devici in Sonce v levu

Morda vas zanima

- Oglas -

Današnji vstop Venere v znamenje device in Sonca v znamenje leva nas vodi v novo obdobje partnerskih in finančnih odnosov ter vzpona našega Jaza, ega, tega, kdo smo in kako si želimo, da se svet obnaša do nas. Neko področje življenja v naši osebni karti išče pozornost, hoče, da se sliši naš glas, naša volja, v nečem preprosto želimo biti najboljši.

Venera v devici je navidez skromno, urejeno dekle, ki pa je tudi praktično in kdaj oportunistično, še posebej ko obuje visoke pete in čipkaste nogavice, saj se zaveda, da neka situacija, poslovna ali ljubezenska, to od nje zahteva. Lahko je odlična gospodinja, ki tudi od članov gospodinjstva pričakuje in zahteva, naj se držijo reda, ali pa išče partnerja z znamenji urejene osebe, ki pospravlja za seboj.

Rada usmerja, vodi, “popravlja” svoje življenjske sopotnike, saj se ji zdi, da najbolje ve, kakšna pot bi bila zanje pravilna, seveda pa sama pri sebi ne najde veliko ali pa kar nobene “napake”. Je izbirčna, natančna, tudi perfekcionistka, ki jo čiščenje ploščic z zobno krtačko sprošča, saj lahko ob tako rutinskih opravkih tudi razmišlja, pa še koristni so za njen dom. Ali pa cepi dlako, kot želite.

Odlična je pri urejanju podrobnosti, opazi detajle oziroma posamezna drevesa, medtem ko gozda ne vidi najbolje ali pa izgubi perspektivo celote. Zna se prilagajati, ne zna pa zaključiti, saj mora preveriti samo še “eno malenkost”.

Prepričale jo bodo kuhinjske sposobnosti, nekdo, ki ji je pripravljen skuhati čaj in ga prinesti v posteljo. Obožuje rokodelske, obrtniške spretnosti ter do njih izkazuje veliko spoštovanje. Če dobro vodite svoje računovodstvo in niste v primanjkljaju, ji boste vzbudili zaupanje. Urejeni računi, dolgi prijatelji je rek, ki si ga je ob pomoči Venere v kozorogu izmislila prav Venera v devici.

Komaj v devici, pa že v opoziciji z retrogradnim Jupitrom v ribah in kvadratu z Lilith v dvojčku, ki ji prinaša pozornost množice, a tudi priložnost, da od pretiravanja izgubi glavo. Venera se bo danes znašla v čudnih socialnih situacijah in še enkrat – zadržite se ekscesov. Sonce bo v levu sijalo še 29 dni in danes res ni primerno, da se takoj na prvo žogo zbudijo dramske kraljice v nas in v pomanjkanju pozornosti vihajo nos na vse strani.

Sicer pa je z dnevom tako: Luna je v kozorogu, raste in jo bomo v soboto kmalu po polnoči videli kot polno Luno na prvi stopnji vodnarja, precej neodvisno, revolucionarno razpoloženo, bolj v opazovanju človeške rase in njenih reakcij kot pa počutju, da je tudi sama del njih.

Dobro si jo zapomnimo in občutke, ki jih prinapa, saj bo 21. avgusta sledila še ena polna Luna v vodnarju – prav na zadnji stopinji tega zračnega znamenja, v konjunkciji z Jupitrom in kvadratu z Lilith.

Luno v kozorogu danes zvečer čakata dve srečanji: kvadrat s Kironom v ovnu in trigon z Uranom v biku. Nekaj nas bo bolelo, morda srečanje, pogovor, pretirana resnost ali samo spomin, a bomo v vseh tej kolobociji s pomočjo Urana uzrli priložnost za rast, za premik z boleče točke, za bolj lagoden konec večera.

Srečno in lep dan!

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -