Četrtek, 21. 1. 2021, Marjetice in tanki

Morda vas zanima

- Oglas -

Dan pripada Luni v biku in njen bo tudi petek. Lepše izkušnje jo čakajo jutri, le dočakati je treba ta jutrišnji dan in živeti današnjega. Oh, kakšen brodet patetike in morbidnosti se mi je zapisal že na začetku. Morda zato, ker je v misli ne vem od kod vstopila pesem Tomorrow belongs to me. Ja, tista iz filma Kabaret, tista z onim mladeničem, počesanim in polizanim, ki tako lepo poje o domovini, a kaj, ko je ta domovina namenjena le izbranim, polikanim, počesanim lepotam, kot je on sam.

S to pesmijo je začetek dneva res čuden in ga velja uravnati na drugačne viže. Luna v biku bo danes jezno in strastno gledala v oči vse planete, ki so trenutno v vodnarju, in oni njo s svojo hladnostjo, neprizadetostjo nazaj. Topla, plodna čustva nasproti distanciranosti, logiki, tudi vzvišenosti racia – tako trenutno deluje ves svet. Marjetice in tanki. Ženska, ki doji in policisti v polni opremi. Človek in stroj. Človek in računalnik, internet, vsa prostranstva infiormacij, ki naj bi potolažila našo lakoto po resničnih, pravih stikih in je vendar ne, ker je ne morejo.

To so ta nasprotja, ki nas spremljajo in med katerimi iščemo ravnovesje, da nas ne odnese v Krasni novi svet Aldousa Huxleya ali Orwelovo leto 1984. Na njegovi Živalski farmi smo na žalost že dlje časa. Ampak umetne maternice? S kakšnim izgovorom nam jih bodo prodali? Da bo moja koža bodoče matere ostala gladka, da bom ponoči spala, saj bo za dojenčka poskrbel robot, in mi bodo prav vse tiste lepe obleke v številki S, namesto da bi naraščajoči trebuh zahteval številke L in XL. Več od tega ženske res ne more osrečiti, kaj ne. Ali smo res sposobni verjeti neumnostim? Je napeta koža vredna več kot doživljanje sveta z vsemi čutili?

Preden podrobneje pogledamo aspekte, se zavedajmo, da je bik odporna žival, z debelo kožo, da ga dogodki ne vržejo zlahka iz tira in je sposoben velikega napora. Luni nasproti že zjutraj stoji strogi, ukazovalni gospod Saturn, ki jo močno omejuje in od nje zahteva samostojnost brez zanašanja na druge. Prav. Ampak Luna se hitro premika in bo kaj kmalu že v stiku z Uranom in Marsom ter opogumljena z novo energijo sprejela verjetno kar nespodobno, nerealno ponudbo ali obljubo Jupitra, o kateri bi veljalo prej razmisliti. Luna se bo danes za konec dneva srečala še z Lilith v biku, uporno, strastno žensko, ki je še bogu rekla “ne, hvala, jaz grem svojo pot”. Upajmo, da jo ne zanese preveč, saj je nagnjenost k pretiravanju vseh sort zelo velika, posledice pa ravno tako.

Dan, ko je kombinacija trme, osredotočenosti in poguma velika ter potrebuje le konkreten cilj, da se mu popolnoma preda.

Srečno!

Prejšnji članekKrompirjevi krapi s skuto in panceto
Naslednji članekLimonin sorbet
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -