Četrtek, 11. 3. 2021, Kdo bo prišel na kosilo?

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro!

Zbudili smo se v jutro, ko bi se bilo dobro nekoliko držati nazaj. Vse tam do 16. ure. Kajti padajoča Luna v vodnarju je v praznem teku, leru, je “void”. Na zadnjih stopinjah znamenja, skozi katerega potuje, se vozimo v leru in v ovinkih lahko le zaviramo. Menjalnika ne uporabljamo. Če smo na hribu, potegnemo ročno. Kako pa potem iz lera štartamo? A gremo vzvratno? Tega še nisem poskusila. Izzivi Lune v praznem teku so lahko veliki.

Luna v vodnarju komunicira, sedaj pa ne komunicira z nikomer več in je tudi bolje, da se komunikacije nekoliko vzdržimo oziroma izognemo dokončnim dogovorom, karkoli že nam dan prinaša. V prid takšni odločitvi je tudi kvadrat med Soncem in Juno, če se je spomnite. Predstavlja Jupitrovo ženo, in to v časih, ko je bilo samoumevno, da bogovi vzpostavljajo in ohranjajo mreže raznolikih ženskih poznanstev, medtem ko Juno čaka doma, kuha kosilo ter si vzame in dobi pravico, da benti na soproga, ko se končno vrne domov. Čeprav je njegov dom vsepovsod, kjer pusti svoj klobuk, perje ali karkoli že.

Kvadrat med Soncem in Juno nam govori, da se bodo nekatera Sonca nehala držati dogovorov in bo njihovo obnašanje vplivalo na našo Juno in se bo tudi ona nehala držati dogovorov. Nenazadnje je sedaj v strelcu in ognjevita, čeprav včasih zmedena, njeno Sonce, gospod ego, pa v ribah, ki plavajo in odplavajo in priplavajo in so in niso. Ne bo jih k dogovorjenemu kosilu ali pa bodo ta Sonca prišla na kosilo, na katero jim še nikoli ni uspelo priti. Bo kosilo sploh na mizi? Danes je tudi dan sprememb v partnerskih dogovorih.

Še vedno smo pod vplivom konjunkcije Sonca in Neptuna, tiste višje oktave tako zavesti kot univerzalne ljubezni, popoldan pa Luna, naš čustveni svet, vstopa v znamenje rib. Smo v oceanu. Plavamo in plavamo, dokler zvečer ne srečamo Marsa v dvojčkih in se zapletemo v konflikt med zrakom in vodo, mehurčki v oceanu, kar je precej zmuzljiv odnos, v katerem se čustvene potrebe in želja po akciji, ki jo sporočajo besede, ne uskladijo. Zna biti, da nas Mars izzove z besedami, ker pa Luna tako dobro plava, morda niti ne pokaže zanimanja za njegove izzive, kar seveda izzivalca še dodatno podžge.

Kdor jo lovi, je ne dobi, saj ribe ne moreš povsem prijeti. Lahko samo čakamo na soboto, ko se bo kot mlada Luna povsem odločila, kateremu morskemu toku se bo prepustila. Odločitvam bo najbolje naklonjeno sobotno dopoldne, ko bi morali na neki točki začutiti nekaj lepega in ljubečega. Da, še jutri, v petek, bomo plavali in plavali. Življenje v ribjem svetu zahteva tudi mišice. Tista plavalska ramena ne nastanejo kar tako in ni vsaka riba majhna sardelica. Petek je spodbuden, saj ima Luna podporo zemeljskega Urana in so možna oprijemljiva presenečenja, ki so nam všeč in se jim velja odzvati.

V najbolj občutljiv planetarni odnos trenutno prihajata Merkur in Mars, kjer so besede lahko ne le odločne, ampak tudi sovražne. Nauk, ki ga lahko iz vsega dogajanja izpeljemo, bi bil, da se odgovor skriva v notranjem miru, kar je odgovor tega ribjega obdobja, in ko tega dosežemo, nam besede niso potrebne – ne njihovi izzivi, ne provokacije, ne spori, ne neskončne debate, kdo ima prav in kdo ne. Priklop na višjo oktavo ljubezni, o kateri smo včeraj pisali, je trenutno močnejši odgovor.

Srečno!

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -