Četrtek, 10. 6. 2021, Delni Sončev mrk

Morda vas zanima

- Oglas -

Današnji delni Sončev mrk – zatemnitev naj bi bila zgolj šest odstotna, pravi astro.com, najpomembnejši astrološki portal v Evropi – se bo zgodil na 19 stopinji znamenja dvojčka v konjunkciji z mlado Luno in Merkurjem v dvojčku, šibkem trigonu s Saturnom v vodnarju in rastočemu kvadratu z Neptunom v ribah.

Mlada Luna v dvojčku bo ob 19.38 prešla v fazo lera in najprej predvsem počivala, dokler ne bo v petek dopoldan vstopila v raka ter skozi trigon z Jupitrom v ribah doživela tudi trenutek ekstaze sreče. Že sedaj povem, da je potrebno izkoristiti petkov blagoslov tovrstne lahkotne, harmonične oblike, saj nas čaka čustveno težak vikend.

Preden se poglobimo v energije Sončevega mrka, skočimo k Marsu. Pomemben je, saj je samo še danes v raku, na njegovi zadnji stopinji, torej anaretičen in lahko, če je sprovociran, pred jutrišnjim, petkovim vstopom v znamenje leva odreagira v nasprotju s svojo nežno, občutljivo naravo ter pokaže tudi agresijo. Gre za njegove zadnje boje, povezane z vsem, v kar je kadarkoli verjel, tradicije, ki jo je gradil, lastne zgodovine.

Še vedno je pod vtisom idealizma in nostalgije s strani trigona z Neptunom v ribah in spoznanj iz preizkušanja moči skozi opozicijo s Plutonom ter zato tudi malo prestrašen. Če se mu grozi, ga potiska v kot, v katerem nima možnosti umika, bo odreagiral povsem bojevniško ter napadalca boleče zgrabil s klešči. Z njim, Marsom, je danes bolje delati nežno. Odločnost, h kateri ga bomo nevsiljivo spodbujali, se bo pokazala že v petek z vstopom v leva. V levu bo lahko takšen, kot si je že nekaj tednov želel biti. Odločen, pogumen, samozavesten, opazen, najboljši.

Sončev mrk in mlada Luna nas danes nagovarjata, naj svojo pozornost usmerimo v informacije in komunikacije ter še vedno držimo odprta ušesa, a naj sogovorniku pogledamo tudi v oči ter povemo, ko je bullshita dovolj. Medtem ko bo Luna zakrila obraz Soncu, to sije povsem enako, le da bo tokrat svojo pozornost za približno pet ur bolj usmerjeno namenilo temni strani Lune, naši podzavesti, prašnim predalčkom, zarjavelim skrinjam zakladov, neizgovorjenim resnicam, strahovom – vsemu, kar je globoko nekje shranjeno v temi in nam večkrat nedosegljivo. Možen je dostop do doslej skritih informacij, podpisovanje tihih dogovorov, povezovanje v tajna partnerstva, ki poleg iluzornega vpliva Neptuna imajo tudi stik z realnostjo oziroma Saturnom.

Z današnjo konjunkcijo Sonca in retrogradnega Merkurja v dvojčku je komunikacija in informacija, ki ju dajemo in prejemamo še enkrat izpostavljena in podčrtana kot zelo pomembna. Če nas kdo povabi na kavo, pojdimo in poslušajmo ter jasno, odločno povejmo, če nas kaj tare in tudi kar si želimo spremeniti. Na žalost je lahko zaradi kvadrata z Neptunom naša komunikacija nejasna in dvoumna, namerno ali po pomoti. To bomo vsi morali sami ugotoviti.

Srečno v še enem ciklusu novih začetkov – da bi nam modro služil.

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -