Astro leto 2022

Morda vas zanima

- Oglas -

Astrološko bi lahko leto 2022 razdelili na dve polovici. Prva, lažja in planetarno najbolj harmonična, bo trajala do konca maja, ko bomo čutili lepo sodelovanje med Jupitrom, Neptunom in Plutonom, domala planetarno poroko med vodo in zemljo. Dogajale se bodo velike in pozitivne stvari, naše odločitve ali premiki imajo astrološko podporo.

Junija se bodo začeli planeti gibati retrogradno, kar je običajno za to obdobje leta, Jupiter pa bo še do konca avgusta sipal nekaj svoje pozitivne energije, dokler ne bomo prišli v nervozno jesen.

Največ izzivov nas čaka od novembra naprej, ko bo Mars v dvojčku začel svojo retrogradno pot. Utrujeni bomo od besed, komunikacij, informacij. In ko me vprašajo, kakšna bo politična slika neba, si upam povedati, da bi nam lahko aprilske volitve prinesle vlado, ki bo predvsem bolj sočutna in manj arogantna do ljudi, medtem ko bodo jesensko/zimska politična trenja v znamenju informacijske vojne, ki nas bo mentalno izčrpavala. Posameznik se bo umaknil iz tega že ciničnega vzdušja in dokazovanja, kdo ima bolj prav. Več kot bodo govorili in pojasnjevali, manj jim bomo verjeli.

Silvestrski večer

Za uvod povejmo, v kakšnem planetarnem vzdušju bomo dočakali silvestrski večer.

Luna bo padajoča in v strelcu, želela se bo gibati, biti med ljudmi, nikakor ne statična in bo zagotovo želela plesati. Sonce, naš ego, bo prejelo zunanjo spodbudo Urana in kar je drugačno in nenavadno, nam bo ne le zelo všeč, pač pa nam prinaša koristi.

Na silvestrovo bo že izzvenevala mentalna napetost prejšnjih dni, še vedno pa potrebujemo konkretne cilje in usmeritve. Koristili nam bodo nasveti starejših oseb.

Januar in prvi retrogradni Merkur

Že takoj ob vstopu v januar nas čaka energijski preobrat, saj bo resni Merkur v kozorogu, že utrujen od vseh obveznosti, prešel v znamenje vodnarja, ki se zna bolje distancirati od problemov ter jih posledično tudi bolje reševati. Vendar bo že 14. januarja krenil retrogradno in zna biti, da nas znova čaka kakšen ukaz “od zgoraj” z navodili, naj se zapremo v svoje domove. Vrnili se bomo v decembrsko resno vzdušje ter preizpraševali smiselnost ukazov in navodil.

Naslednja Merkurjeva retrogradna gibanja nas čakajo še med 10. 5. in 3. 6., 9. 9. in 2. 10. ter še ob koncu leta – 29. 12. Kadarkoli se Merkur giblje ritensko, nas nagovarja, da se ustavimo, razmislimo, pretehtamo komunikacijske poti, ki smo jih začeli mi ali nekdo drug.

V novo leto nas bo spremila tudi retrogradna Venera v kozorogu. Kraljica ljubezni in vsega lepega bo kar do 29. januarja tuhtala in preverjala, ali se lahko v svojih ljubezenskih zvezah počuti varno, dovolj varno, da se nečemu povsem zaveže. K takšnim mislim jo sili za to obdobje ponavljajoča se konjunkcija s Plutonom, ki transformira njen ljubezenski svet v nekaj stalnega, skorajda zavezujočega in bo izzvenela šele 3. marca. Ne predajmo se strahovom pred globokimi zavezništvi, ki jih lahko usvarimo z intimnimi ali poslovnimi partnerji. Zna biti, da jih bomo še kako potrebovali.

Kvadrat Saturna in Urana

O kvadratu med Saturnom v vodnarju in Uranom v biku smo v letu 2021 veliko prebrali in tudi doživeli na lastni koži.To so bile tiste ključne odločitve, ob katerih smo tehtali, ali bi se jim prepustili ali ne. Vsakdo med nami se je soočil s spremembo, ki mu ni bila pogodu, a je čutil, da jo mora izpeljati. Na globalni ravni pa je šlo za spor med oblastjo in ljudstvom, ki se še kar ponavlja in bomo zadnjega letošnjega dali skozi zelo kmalu, kar 24. decembra na božični večer. Je pričakovati kakšen nov ukaz in tudi protest ali pa nas teža, ki jo oblast prenaša na nas, že dela apatične?

V novem letu bodo ti konflikti manj napeti, en konkreten pa nas vendarle še čaka, in sicer v prvih dnevih oktobra. Zna biti, da bo takrat oblast imela na voljo tako prepričljive informacije, da bo ljudstvo popustilo in se z nelagodjem prilagodilo. Lahko samo držimo pesti, da bodo te informacije podkrepljene z iskrenostjo.

Saturn bo letos pomembno vplival na ljudi, rojene med letoma 1933-35, 1962-1964 in 1992 in 1993, saj bodo praznovali Saturnov povratek. Moje zaupanje gre tej najmlajši generaciji, ki ni obremenjena s preteklostjo ter bo zrelo in odgovorno sprejela naloge odraslosti.

Prestop Luninih vozlov v bika in škorpijona

Glede na to, da se 18. januarja severni in južni Lunin vozel premakneta na os bik/škorpijon, se začanje tudi leto in pol trajajoči poudarek na osebni varnosti in lastnini, kateri vlada znamenje bika ter nekakšno slovo od materialnih dobrin, ki si jih z nekom delimo, pa naj bo to naše spolno življenje, ki mu ne bomo več dajali takšne pozornosti, ali pa streha nad glavo, ki jo še danes dojemamo kot skupno, družinsko gnezdo, last vseh naših bližnjih – ta bo doživela transformacijo.

Jasno je, da se bomo morali bojevati za hrano, vodo, prvinske dobrine, ki nam dajejo toplino in ugodje. Najprej moramo poskrbeti za lastno eksistenco.

Posebej zanimiv dan je 26. 7., ko bo severni Lunin vozel v konjunkciji z Uranom v biku. Nepričakovan navdih, spodbuda nas lahko povsem preusmeri glede naše prihodnje življenjske poti.

Konec julija in začetek avgusta prinašata aktivacijo konfliktov. Mars bo v biku in bo trmasto spodbujal Urana, naj sproži temeljito spremembo.

Dobre energije Jupitra

Leto ima svoje lepe plati in osredotočimo se nanje.

Jupiter v ribah

Planet sreče Jupiter od 28. 12. do 10. 5. biva v ribah, kar je naklonjeno vsem vodnim znamenjem, torej ribam, ki bodo dobile dobro dozo samozavesti in idealizma, rakom, ki jih bo nagradil z velikim znanjem, in škorpijonom, ki jim bo razširil hrepenjenje po ljubezni, hobijih, otrocih.

Zadovoljna bodo tudi zemeljska znamenja: bik bo prejel podporo prijateljev, devica bo srečala nove, pomembne ljudi, naklonjena ji je tudi poroka, kozorog naj se poglobi v nova znanja, začne ali dokonča šolanje, opravi tečaj jezikov, se pridruži umetniškemu krožku, ogreje stike z brati in sestrami.

Nekaj pomembnih datumov:

 • 17. februar: Jupiter v sekstilu z Uranom je živahen, otročji aspekt, ki ga nismo videli že 10 let in je res zabaven, prijeten, spodbuden.
 • 5. marec: Jupiter v konjunkciji s Soncem je znamenje sreče.
 • 12. april: Jupiter v konjunkciji z Neptunom je aspekt, ki je ni bilo že 150 let. Širi naša obzorja, idealizem, sočutje do soljudi.
 • 30. april: Venera v konjunciji z Jupitrom prinaša srečo v ljubezni – dan za poroke.
 • 18. maj: Mars v konjunkciji z Neptunom je zaljubljenost prek ušes, a tudi zaletavost z rožnatimi očali na nosu.

Jupiter v ovnu

Med 10. majem in 29. oktobrom bo Jupiter v ovnu, zatem se bo vrnil v ribe. Letos bodo korist poželi tisti, ki so rojeni prvih 8 dni ovna, leva in strelca.

Z zunanjimi planeti Jupiter v ovnu letos ne bo imel stikov, zato poglejmo, kaj lepega mu ponujajo drugi.

 • 20 maja bo najprej ujel Merkurja, ki bo retrograden v dvojčku in razpihal ideje, ki se Merkurju rojevajo.
 • v začetku junija bo razpihal ogenj Marsa v ovnu.
 • z Merkurjem, ki bo tokrat direkten v dvojčku, se bosta znova ujela 20. junija.
 • 29. junija bo Venera v dvojčku dobila svojo dozo Jupitovega optimizma. Mars in Saturn bosta oblikovala zavezništvo in delala akcijske plane.
 • 1. avgusta je Jupiter v trigonu s Soncem v levu.
 • 18. avgusta čaka ognjena znamenja lep, srečen dan, saj bo Venera v levu v trigonu z Jupitrom.
 • konec avgusta in začetek septembra bo pozitivna energija med Marsom v dvojčku in Jupitrom v ovnu, kar je trenutek, da začnemo novo akcijo.
 • konec septembra bo Jupiter naklonjen tehtnicam in njihovim partnerstvom, kar bo olajšanje, saj bodo pred tem imele dvoumno obdobje retrogradnega Merkurja.

Mars bo v dvojčku kar pol leta

Mars v dvojčku prinaša kar polletno akcijo na področju uma, informacij, govorjenja, besednih spretnosti, tudi fizičnih seveda, saj je dvojček okretno, gibčno znamenje, ki potrebuje raznolike športne izzive.

Od novembra naprej lahko pričakujemo vse mogoče zastoje. Mars bo retrograden in čeprav si bodo drugi planeti prizadevali, da bi zadeve kam peljali, Mars ne bo pripravljen. Potrebuje nove informacije, vedno nova srečanja in pogovore z različnimi ljudmi. Besede imajo veliko moč. Vendar dneve okoli 19. novembra ne smemo uporabiti za odločanje, saj bomo zavedeni. Počakajmo do konca novembra, ko Mars dobi strukturo in podporo Saturna in začne slediti navodilom avtoritet.

Mars bo v direktnem gibanju šele 13. januarja 2023, znamenje dvojčka pa bo zapustil 26. marca 2023.

S čim se bomo torej soočali to izjemno dolgo obdobje njegove retrogradnosti? Prilagodljivi bomo, kar je dobro, željni novih informacij, dajali bomo navdih in ga sprejemali, duhoviti, strateško razmišljujoči, hitro vznemirjeni, živahni.

A tudi nervozni, raztreseni, cinični, nesramni, sarkastični, površni. V spodbudo nam bodo okvirji, ki jih postavlja Saturn, v spotiko Neptun, ki bo jemal energijo in zavajal. Komu bo koristilo to dolgo obdobje? Zračnim znamenjem tehtnici in vodnarju, tudi dvojčkom seveda, ki pa jih bo toliko spodbud tudi izčrpalo. Strelec bo aktivno vpleten v partnersko življenje, ribe pa zaradi kariernih sprememb predvsem utrujene. Raki bodo čakali, da vse skupaj mine in se bodo zakopali v svoj notranji svet.

Pomagalo nam bo, če bomo imeli kaj za početi. Domala karkoli. Načrtujmo, pišimo listke, ostanimo fokusirani na naloge, ukvarjajmo se s športom, šahom, sestavljajmo puzle … V zabavo nam bodo igre in sposobnost, da smo otročji. Dejansko nam bo občutek, da znamo prebuditi radovednega otroka v sebi, v zadovoljstvo in tolažbo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi