Četrtek, 15. 4. 2021, Pozor, droben tisk

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro!

Aktiven dan je pred nami. Luna raste in zjutraj vstopa v znamenje dvojčka, s čemer prinaša polno bero komunikacij, novih informacij in tudi novih poznanstev. Večjega dela danes ne bo imela, bo pa odprtih ušes in pripravljena, da si kaj zapiše, prebere, pokliče in, seveda, spregovori.

Energetsko smo v dobrem stanju, moč in spodbudo nam daje sekstil Sonca v ovnu in Jupitra v vodnarju, ki pa prihaja z nekaj drobnega tiska. Če ga damo pod lupo, vidimo da piše: bodite pozorni in celo previdni z občutki veličastnosti in vsemogočnosti, saj boste že jutri soočeni z oviro. Kar nas spomni na zgodbo iz grške mitologije. Ikar, sin Dedala, je strmoglavil v morje in umrl, saj v svojem mladostnem navdušenju ni verjel očetu, da mu bo Sonce vosek, iz katerega je Dedal oblikoval krila in je držalo skupaj peresa, stopilo, če bo letel previsoko.

Jutri bo namreč Sonce, ob pomoči Jupitra vso energizirano in samozavestno, kot zna biti samo Sonce v ovnu, stopilo v ring s Plutonom v kozorogu. Obe znamenji nosita rogove in obe sta kardinalni ter sposobni s svojim delovanjem sprožiti spremembo.

Oven je v svojih očeh samoumevni zmagovalec in jutri se mu lahko prav ta samozavest vrne kot bumerang ter ga trešči med ovnovske rogove. Ovira, ki jo bomo srečali, ne bo izginila, ne bomo je mogli kar preskočiti ali iti skoznjo in bolj kot se ji bomo upirali, bolj nas bo izčrpavala. Današnji in jutrišnji dan sta bolj namenjena temu, da se energijsko okrepimo, ozavestimo svoj izziv, spoznamo tudi našo temno, gospodovalno plat ter jo umirimo, se ji ne prepustimo, saj je kar destruktivna. Če je le mogoče, počakajmo na to napetost, da mine.

Sonce bo v ponedeljek oblikovalo konjunkcijo z Merkurjem ter izvedelo še tisto zadnjo informacijo, ki jo trenutno nujno potrebuje za svojo rast. Zatem bosta skupaj z Merkurjem vstopila v znamenje bika – oba v ponedeljek – ter začela iz svojega navdušenja oblikovati nekaj realnega.

Ideja bo svojo končno podobo dobila v glini. Vosek, s katerim je delal Dedal, je resda krasno gnetljiv, a nam ne nudi opore. Naše ideje pa potrebujejo glino, ki se čvrsto drži v vročini in mrazu. Ker so tako dobre in želimo, da postanejo trajne. Imejmo to v mislih, ko nas bo te dni dajala želja po nadzoru nečesa, kar ni v naši domeni, moči ali sposobnosti.

Srečno in lep dan!

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

Prejšnji članekJuha s kislimi kumaricami
Naslednji članekSkutina pogača z rozinami
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -