Pistacijeva krema brez sladkorja – zdrav in kremast namaz

Znam svetuje

This post is also available in: English (Angleลกฤina)

Pistacijeva krema brez sladkorja โ€“ zdrav in kremast namaz je naravna alternativa klasiฤnim sladkim namazom, ki navduลกi z bogatim oreลกkastim okusom in svilnato teksturo. Brez dodanega sladkorja, umetnih dodatkov in konzervansov, zato je popolna izbira za vse, ki prisegate na zdrav ลพivljenjski slog, a se ne ลพelite odpovedati sladkemu. Ta preprost, a razkoลกen recept prinaลกa ravno prav ravnoteลพja med naravno sladkostjo pistacij in neลพno aromo vanilje โ€“ okuse, ki bodo oฤarali vaลกe brbonฤice.

Sestavine za pistacijevo kremo brez sladkorja (za pribliลพno 300 g)

  • 200 g oluลกฤenih neslanih pistacij
  • 2 ลพlici kokosovega olja (raztopljenega)
  • 1 ลพliฤka naravnega izvleฤka vanilje
  • 1โ€“2 ลพlici eritritola ali stevie (po okusu)
  • ลกฤepec soli (po ลพelji, za poudarek okusa)

Postopek priprave pistacijeve kreme brez sladkorja

1Pistacije na hitro prepraลพite v ponvi brez maลกฤobe, le toliko, da rahlo zadiลกijo. Ta korak okrepi njihov okus in sprosti naravna olja. Pazite, da jih ne prepeฤete, saj bodo sicer postale grenke.

2Toplo prepeฤene pistacije stresite v zmogljiv blender ali multipraktik. Miksajte jih poฤasi in potrpeลพljivo, da se postopoma spremenijo v gosto pasto. Po potrebi postrgajte robove posode, da se vse enakomerno zmelje.

3Dodajte raztopljeno kokosovo olje, eritritol (ali stevio), vaniljev izvleฤek in ลกฤepec soli. Nadaljujte z miksanjem, dokler ne dobite popolnoma gladke, kremaste mase, ki se lepo razmaลพe. ฤŒe ลพelite redkejลกo teksturo, dodajte ลกe malo olja.

4Kremo prelijte v ฤist steklen kozarec, zaprite s pokrovom in hranite v hladilniku do 2 tedna. Pred uporabo jo pustite nekaj minut na sobni temperaturi, da postane mazljiva in mehka kot maslo.

Nasveti za popolno pistacijevo kremo

โ€ข Uporabite 100 % naravne pistacije brez soli in dodatkov โ€“ le te zagotavljajo ฤist, pristen okus.
โ€ข ฤŒe ลพelite bolj intenzivno barvo, izberite pistacije iz Irana ali Sicilije.
โ€ข Za bolj svilnato teksturo pustite, da se pistacije meljejo dlje ฤasa โ€“ naravna olja bodo naredila ฤudeลพ.
โ€ข Kokosovo olje lahko nadomestite z mandljevim, ฤe ลพelite blaลพji okus.
โ€ข Za dodatno aromo lahko dodate kapljico mandljevega ekstrakta.

Pogosta vpraลกanja (FAQ)

Kako dolgo zdrลพi pistacijeva krema brez sladkorja?

V dobro zaprtem kozarcu v hladilniku zdrลพi do 14 dni. Pred vsako uporabo jo premeลกajte, saj se lahko olje rahlo loฤi od mase โ€“ to je naraven pojav.

Lahko uporabim druge oreลกฤke?

Seveda! Po istem postopku lahko pripravite mandljevo, leลกnikovo ali orehovo kremo brez sladkorja. Pistacije pa ostajajo kraljice okusa in barve.

Zakaj dodamo ลกฤepec soli?

Majhna koliฤina soli poudari oreลกฤkast okus pistacij in uravnoteลพi sladkost naravnih sladil โ€“ zato je krema ลกe bolj polnega okusa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite