Tiramisu

Znam svetuje

Tiramisu je ena bolj znanih in, seveda, odliฤnih italijanskih sladic. Za pripravo potrebujemo baby piลกkote, ki jih lahko kupite, a so ลกe boljลกi, ฤe so pripravljeni doma.

Sestavine za tiramisu

  • 4 jajca
  • 1 ลพliฤka limoninega soka
  • 500 g sira mascarpone
  • 300 g sladkorja
  • 400 g baby piลกkotov
  • 6 dl ฤrne ekspres kave
  • 0,3 dl kavnega likerja

Postopek

1Rumenjake loฤimo od beljakov. Rumenjakom dodamo 1 ลพlico sladkorja in jih z elektriฤnim meลกalnikom stepamo nekaj minut, dokler ne spremenijo barve in postanejo nekoliko puhasti.

2Dodamo mascarpone in meลกamo toliko ฤasa, da dobimo enotno in gladko kremo.

3V stekleno ali kovinsko skledo damo beljake, limonin sok in zaฤnemo stepati. Ko se beljaki zaฤnejo peniti, dodamo 2 ลพlici sladkorja. Nadaljujemo s stepanjem, dokler ne dobimo ฤvrstega snega.

4V sneg neลพno vmeลกamo rumenjakovo kremo, meลกamo z lopatico od spodaj navzgor. Pazimo, da se nam sneg ne sesede.

5Skuhamo ฤrno kavo, najbolje v kafetjeri, ji dodamo ลพlico sladkorja in kavni liker ter pustimo, da se ohladi.

6Pripravimo si pekaฤ, v katerem bomo sestavili tiramisu. Najbolje, ฤe je tako ลกirok, kot so dolgi piลกkoti.

7Na dno pekaฤa namaลพemo tanko plast kreme. Pokrijemo jo s piลกkoti, ki jih namakamo v kavo. Namoฤimo jih z obeh strani. Na vrh damo plast kreme in spet pokrijemo z namoฤenimi piลกkoti.

8Tiramisu zakljuฤimo s plastjo kreme in ga za vsaj dve uri postavimo v hladilnik.

9Preden ga postreลพemo, ga izdatno potresemo z nesladkanim kakavom v prahu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite