Namaz iz oliv – tapenada

Znam svetuje

Francoski namaz iz ฤrnih oljk, imenovan tapenada, je sestavljen iz slanih inฤunov, kaper, ฤesna in oljฤnega olja. Prihaja iz jugovzhoda Francije, iz Provanse.  

Sestavine za namaz iz oliv – tapenada

  • 200 g ฤrnih oljk
  • 80 g vloลพenih slanih inฤunov
  • 30 g kaper
  • 1 strok ฤesna
  • oljฤno olje

Postopek

1Slane inฤune speremo in osuลกimo, oljkam odstranimo koลกฤice. Vse sestavine drobno nasekljamo, damo v posodico in zmeลกamo z oljฤnim oljem, da se lepo poveลพejo.

2Namaz lahko pripravimo tudi v moลพnarju ali, ฤe si ลพelimo prihraniti ฤas, v blenderju. Vse sestavine zmiksamo in poฤasi dolivamo oljฤno olje. Miksamo pulzno, le nekaj sekund naenkrat, dokler ne dobimo ลพelene konsistence.

3Namaz ponudimo kot predjed s sveลพim kruhom ali krekerji in sirom.

4Hranimo ga v hladilniku v zaprti posodi do dva tedna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite