Ocvrte bučke s sezamom

Znam svetuje

Cvrte bučke, ki jim dodamo še malo sezamovih semen, postrežemo z jogurtovo omako in svežo solato.

Sestavine

  • 3 bučke
  • 3 jajca
  • 100 g moke
  • 150 g drobtin
  • 80 g sezamovih semen
  • sol
  • poper
  • olje za cvrtje

Postopek

1Bučke operemo in narežemo na centimeter tanke kolute.  Razporedimo jih na kuhinjsko brisačo in osušimo.

2Jajca v globokem krožniku dobro razžvrkljamo s soljo in poprom. Pripravimo si 3 krožnike, na enega damo moko, v drugem imamo jajca, na tretjega pa stresemo drobtinice. Ki smo jim primešali sezamova semena.

3V večji ponvi segrejemo olje za cvrtje na približno 170°C, kar preverimo s kuhalnico tako, da jo potopimo v olje – ko se okoli nje začnejo delati mehurčki, je olje segreto. 

4Vsak kos bučke najprej pomočimo v moko, nato v jajce in nazadnje v drobtinice s sezamom. Z dlanmi malo pritisnemo, da se drobtine lepo oprimejo bučk.

5Cvremo jih v več rundah približno pet minut in vmes s kuhinjsko pinceto obrnemo. Med cvrtjem se ne smejo dotikati in olja mora biti dovolj, da plavajo v njemu. Odlagamo jih na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje.

6Jemo lahko vroče, tople ali hladne.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite