Kaneloni polnjeni s skuto in špinačo

Morda vas zanima

- Oglas -

Cannelloni – priljubljene italijanske testenine, ki jih napolnimo in zapečemo v pečici. Pripravimo jih lahko iz svežih, domačih testenin, ki jih zavijemo v rolico, ali kupimo že narejene testenine – kanelone v obliki valja.

Sestavine

  • 250 g kanelonov
  • ½ kg skute v vrečki (ker je bolj suha)
  • ½ kisle smetane
  • ½ kg sveže špinače
  • 3 stroki česna
  • sol in poper
  • parmezan
  • trd ovčji sir – pecorino
  • oljčno olje
  • 1 jajce

Bešamel

  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 7 dcl mleka
  • muškatni orešček

Postopek

1Špinačo operemo in grobo narežemo, lahko uporabimo tudi zmrznjeno špinačo, ampak ne sme biti pasirana in jo prej odmrznemo.

2V ponvi segrejemo malo oljčnega olja, dodamo špinačo, jo solimo in popramo ter pražimo 2 minutki. Česen olupimo in nasekljamo, ga dodamo k špinači, dodamo še pol deci vode, pokrijemo in podušimo, da se zmehča. Ko je zmehčana jo odkrijemo in popražimo, da vsa voda izpari. Posodo odstavimo in špinačo nekoliko ohladimo.

3Medtem pripravimo bešamel. Maslo raztopimo v ponvi, dodamo moko in mešamo, da se vsa moka prepoji z maslom in se znebimo vseh grudic. Zalijemo z mlačnim mlekom, solimo in dodamo muškatni orešček. Kuhamo na zmernem ognju in mešamo z metlico, da se bešamel zgosti.

4Parmezan in pecorino naribamo, nekaj ga prihranimo za na vrh, ostalega damo v posodo. Dodamo mu skuto in kislo smetano ter solimo in popramo po okusu, dodamo špinačo in dobro premešamo. Če uporabljamo skuto, ki je bolj mokra, kislo smetano izpustimo.

5V pladenj, ki naj bo dovolj velik, da bo v njem dovolj prostora za vse rolice, nalijemo polovico bešamela, ostalega pa odstavimo in pustimo, da se ohladi. Kanelone napolnimo z maso. Najlažje bo, če si pomagamo z dresirno vrečko. Polagamo jih na bešamel, enega zraven drugega.

6Če nam kaj mase ostane jo zmešamo z bešamelom, v katerega vmešamo tudi eno jajce. Prelijemo po kanelonih, potresemo z naribanima siroma in pečemo v pečici, ko smo jo segreli na 250°C, približno 20 minut, toliko da se po vrhu lepo zlatorumeno zapeče.

7Pečene kanelone vzamemo iz pečice, pustimo stati 10 minut in nato postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -