Tulumbe

Morda vas zanima

Odlična vzhodnjaška sladica.

Sestavine

Tulumbe

  • 1/2 l vode
  • 500 g moke
  • 1 strok vanilije (lahko tudi 2 vrečki vanilijevega sladkorja)
  • 1/2 limone
  • 6 jajc
  • olje za cvretje

Šerbet

  • 700 g sladkorja
  • 1 l vode
  • 1 limona

Sestavine

1Segrejemo vodo, prilijemo olje in počakamo, da zavre. Dodamo vanilijo in med mešanjem vkuhamo moko. Kuhamo pri zmerni temperaturi, dokler ne nastane gladka masa, ki se mora že malo lepiti na dno posode.

2Testo ohladimo in mu primešamo jajca. Po vsakem dodanem jajcu testo znova dobro premešamo in pustimo malo počivati.

3Testo naložimo v brizgalno vrečko z malo širšim zvezdnatim nastavkom in neposredno v vroče olje oblikujemo 5 cm dolge koščke, ki jih ocvremo, da zarumenijo.

4Šarbet naredimo z vodo, s sladkorjem in z limoninim sokom. To skupaj skuhamo v sirup (10 do 15 minut). Šarbet ohladimo in z njim prelijemo še tople tulumbe.

Prejšnji članekSardele na žaru
Naslednji članekPirine štručke z grškim jogurtom
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -