Slivov drobljenec

Morda vas zanima

- Oglas -

Sezonska sladica, ki se topi v ustih.

Sestavine

  • 500 g sliv
  • 2 čajni žlici cimeta
  • 100 g sladkorja
  • 100 g masla
  • 100 g pšenične polnozrnate moke
  • 100 g moke
  • maslo za pekač

Priprava

1Slive operemo, razpolovimo in jim odstranimo koščice. Velike slive narežemo na četrtine.

2Nizek pekač za narastek (okoli 20 cm dolg) namažemo z malo masla. Slive položimo v pekač, tesno drugo zraven druge. Pečico ogrejemo na 200 °C. Slive posujemo z 1 1/2 čajne žlice cimeta in 2 jedilni žlici sladkorja.

3Maslo narežemo na kocke. Obe vrsti moke zmešamo, damo v skledo, dodamo preostali sladkor in cimet ter zmešamo. Dodamo maslo in vse skupaj pregnetemo, da nastanejo mrvice. Mrvice posujemo po slivah.

4Drobljenec pečemo v pečici na spodnjem vodilu okoli 30 minut.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -