Raffaello muffini

Morda vas zanima

Kokosovi muffini, pomočeni v kremo z belo čokolado in posipani s kokosom, so tako okusni, da jih bo še prehitro zmanjkalo.

Sestavine

Muffini

  • 150 g moke
  • 80 g kokosa
  • 80 g mletih mandljev
  • 1 pecilni prašek
  • ščepec soli
  • 2 jajci
  • 1 vaniljev sladkor
  • 120 g sladkorja
  • 220 ml mleka
  • 90 g stopljenega masla

Krema in posip

  • 200 g mascarpona
  • 150 g bele čokolade
  • 30 g masla
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • kokos

Postopek

1Moko, kokos, mlete mandlje, sol in pecilni prašek zmešamo med seboj. Jajca in oba sladkorja penasto vmešamo, dodamo mleko in stopljeno maslo ter na hitro premešamo. Nato med stalnim mešanjem dodajamo suhe sestavine, da dobimo gladko zmes.

2Pekač za muffine obložimo s papirčki. Če jih nimamo, pekač dobro premažemo z maslom in modelčke napolnimo z maso. Muffine pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180°C približno 15 minut. Z zobotrebcem preverimo, če so pečeni in jih ohladimo.

3Belo čokolado in maslo stopimo nad vodno kopeljo in z metlico vmešamo v mascarpone, dodamo tudi oba sladkorja. Kapice ohlajenih muffinov pomakamo v kremo in zatem še v kokos. Če ostane kaj kreme, jo ponudimo zraven. Če želimo, lahko v kokos vmešamo tudi nekaj mletih mandljev.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -