Domač čokoladni puding

Morda vas zanima

Priprava domačega pudinga je nekoliko daljša kot tista, ki ga pripravimo iz vrečke, vendar je postopek zelo enostaven, okus pa mnogo boljši, zato se ga je vredno lotiti.

Sestavine

  • 70 g sladkorja
  • 35 g grenkega kakava v prahu
  • 25 g škroba (Gustina)
  • 2 rumenjaka
  • 100 ml sladke smetane
  • 500 ml mleka
  • 110 g temne čokolade
  • 60 g masla
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • dober ščepec soli
  • 1 žlička instant kave (neobvezno)

Postopek

1V posodi v kateri bomo kuhali puding zmešamo sladkor, kakav v prahu in škrob. Dodamo 2 rumenjaka in sladko smetano ter z metlico dobro premešamo v homogeno zmes, brez grudic.

2Nato dodamo mleko, dobro premešamo in začnemo kuhati na zmernem ognju. Med konstantnim mešanjem, kuhamo toliko časa, da puding rahlo zavre, nato ugasnemo in odstavimo.

3V še toplo mešanico dodamo temno čokolado, ki smo jo nasekljali na koščke, narezano maslo, vaniljevo aromo in sol. Sol v pudingu bo poskrbela za intenzivnejši in polnejši okus čokolade.

4Ponovno z metlico dobro zmešamo, da se čokolada in maslo stopita. Mešanico lahko precedimo čez gosto cedilo, zato da odstranimo morebitne grudice. Še vroč puding nalijemo v poljubne skodelice ter pustimo da se ohladi. Po želji lahko postrežemo s stepeno smetano.

Nasvet

5Po želji, lahko temno čokolado nadomestimo z mlečno, v tem primeru zmanjšajte količino sladkorja za 20g.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -