Refoškova omaka

Morda vas zanima

- Oglas -

Odlična omaka, ki se seveda najbolj poda k rdečemu mesu, saj se v njej okusi kar stopijo.

Sestavine

  • 100 g masla
  • 4 šalotke
  • 1 jabolko
  • 3 žlice medu
  • 1 dl jušne osnove
  • 2 dl refoška
  • sol
  • poper
  • soda bikarbona

Priprava

1Šalotko očistimo in drobno nasekljamo. V ponvi razpustimo maslo in na njem popražimo šalotko. Dodamo ji malo soli in noževo konico sode bikarbone, da se hitreje razpusti.

2Jabolko olupimo, drobno naribamo in skupaj z medom dodamo k podušeni šalotki. Na zmernem ognju dušimo toliko časa, da se jabolko razpusti in tekočina povre.

3Nato dodamo še poper, najboljši je sveže mleti, zalijemo z jušno osnovo in refoškom. Omako večkrat premešamo in kuhamo toliko časa, da se zgosti, kar traja približno 15-20 minut. Nato jo gladko zmešamo s paličnim mešalnikom.

Nasveti

4Refošk lahko zamenjamo s teranom, jabolka pa s kakšnim drugim sadjem, recimo malinami. Postrežemo k pečenemu mesu.

Prejšnji članekCvetačna juha
Naslednji članekJaffa biskvit
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -