Mini pizza polžki iz listnatega testa

Znam svetuje

Mini pizza polžki iz listnatega testa so priljubljeni prigrizek, ki jih lahko pripravite za zabave, piknike ali kar tako. So preprosti za pripravo in lahko jih prilagodite svojim željam.

Listnato testo, kot mehak objem, obdaja okusno skrivnost, ki čaka, da jo odkrijete. S prvim ugrizom se razkrije mešanica bogatih okusov in tekstur, ki plešejo po vašem jeziku, kot da bi bili na okusni plesni zabavi.

V vsakem polžku se prepletajo vonji svežih zelišč, omamnih paradižnikovih not, ter mehka, rahlo hrustljava tekstura listnatega testa. Vsak ugriz je kot skok v svet pikantne sira, omamno aromatičnega bazilikinega pestoja ali bogatega narezanega pršuta. So kot majhni kosi pice, ki so se skupaj zvili v popolno harmonijo okusov in oblikovali majhne umetnine, ki popeljejo vaše brbončice na nepozabno kulinarčno potovanje.

Ti mali pizza polžki so več kot le prigrizek; so čarobna gurmanska doživetja, ki vas bodo prevzela s svojo neustavljivo slastnostjo. Vsak ugriz je kot odkritje skritega zaklada in občutek, da ste našli nekaj posebnega v svetu kulinarike. Z njimi boste goste popeljali na okusno in razburljivo kulinarčno pustolovščino, ki jo bodo zagotovo dolgo pomnili.

Sestavine

  • en zavitek listnatega testa (250 g)
  • paradižnikova mezga
  • ribani sir
  • šunka ali kuhan pršut
  • jajce

Postopek

1Listnato testo razvaljamo in namažemo s paradižnikovo mezgo. Pri vrhu pustimo nekaj roba nenamazanega.

2Šunko ali kuhan pršut natrgamo na drobne koščke in jih razporedimo po testu, potresemo s sirom ter posujemo z origanom.

3Zvijemo v rulado in jo narežemo na približno dva centimetra debela kolesca, ki jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko.

4Na koncu jih namažemo z razžvrkljanim jajcem ter pečemo v pečici pri 180 stopinjah približno 15 minut, da se polžki zlato zapečejo.

Mini pizza polžki iz listnatega testa so odlična izbira za vse ljubitelje pice in so zagotovo priljubljeni na vsaki zabavi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite