Matevž

Morda vas zanima

- Oglas -

Preprosto in okusno bi lahko rekli tej prilogi, ki ji pravimo matevž. Najraje jo imamo pozimi v spremstvu kislega zelja ali kisle repe, marsikdo pa nima nič proti še kosu mesa.

Sestavine

  • 300 g krompirja
  • 300 g fižola
  • 1 žlička soli
  • 0,3 dl masti ali oljčnega olja

Postopek

1Krompir olupimo, narežemo na majhne koščke, posolimo in skuhamo do mehkega, kar traja približno 20-25 minut.

2Če imamo suh fižol, ga večer prej namočimo in naslednji dan skuhamo do mehkega. Lahko pa uporabimo fižol iz konzerve, ki ga pred uporabo temeljito operemo.

3Kuhan krompir precedimo (prihranimo vodo, v kateri se je kuhal), mu dodamo fižol in vročo mast ali olje.

4Dobro pretlačimo in mešamo tako dolgo, da dobimo enakomerno zmes. Vmes dodajamo vodo, v kateri se je kuhal krompir.

5Postrežemo takoj – matevž lahko potresemo tudi s sveže nasekljanim peteršiljem. 

Prejšnji članekMalinov liker
Naslednji članekNuttelin tiramisu s kremo brez jajc
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -