Marelična marmelada z rumom

Morda vas zanima

- Oglas -

Marelični marmeladi, ki jo skuhamo sami, lahko dodamo veliko različnih dodatkov, od cimeta, vanilje, ingverja, klinčkov in seveda tudi ruma. Z dodatki ji oplemenitimo okus, čeprav je tudi sama po sebi odlična.

Sestavine

  • 2 kg marelic
  • 0,5 kg sladkorja, če imate raje sladko marmelado, pa 1 kg
  • sok ene limone
  • 0,5 dl ruma ali žlico rumove esence
  • 1 paket želatine fix

Postopek

1Izberemo res zrele in sladke sadeže. Marelice dobro operemo, razkoščičimo in narežemo na majhne koščke. Potresemo s sladkorjem, dodamo limonin sok, rum, dobro premešamo in pustimo stati nekaj ur, lahko tudi čez noč.

2Sadje damo v večji lonec, dodamo želatino fix in pri nizki temperaturi počasi zavremo. Ob tem pogosto mešamo, da se nam ne prismodi. Med kuhanjem z žlico pobiramo pene.

3Pustimo vreti 10 minut, nato jo s paličnim mešalnikom spasiramo.

4Spasirano marmelado ponovno zavremo in z zajemalko prelivamo v sterilizirane, manjše kozarčke. Ne pozabite sterilizirati tudi pokrovčkov. Nalijte toliko marmelade, da v kozarčkih ne bo zraka.

5Dobro zapremo in pokrijemo, da se počasi ohlaja. Narediti se mora vakum. Ohlajene kozarčke shranimo v temen in hladen prostor, ko jih odpremo, pa v hladilnik.

Prejšnji članekPečena rdeča pesa
Naslednji članekŠpargljeva pita s pršutom
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -